15-20 prosent rabatt i Sverige

Hvorfor ikke dra innom Clas Ohlson når du likevel er i nabolandet?

Med dagens valutakurs får du nesten 95-100 svenske kroner for 80 norske, men de svenske kjedene som Biltema, Clas Ohlson og Jula tar den samme prisen enten du handler i Norge eller Sverige - uten å ta hensyn til valutaforskjellen. Dermed er det inntil 20 prosent rabatt på alt du handler derfra i Sverige sammenlignet med norske priser.

Nå er de her! Vi ser nærmere på høstens kataolger fra Clas Ohlson og Biltema.

Det er Aftenposten som har presentert en undersøkelse der de sammenligner like varer på hver side av grensen. En slagboremaskin fra Biltema koster for eksempel 599 norske kroner i Norge og 599 svenske kroner i Sverige. Omregnet i norske kroner koster den imidlertid kun 493 kroner i Sverige. Du har dermed spart over hundrelappen bare på én vare.

- Dette bør du IKKE kjøpe på Clas Ohlson

De tre kjedene Jula, Biltema og Clas Ohlson regnes som rimelige, men flere kunder har merket seg at prisforskjellen mellom butikkene i Norge og Sverige er ganske stor, skriver Aftenposten.

Eksempler på prisforskjeller (Priseksemplene er hentet fra Aftenpostens pristest.)
VareI Norge (NOK)I Sverige (SEK)I Sverige (NOK)Du sparer (NOK)
Biltema: Sykkel Briceburg299929992473526
Clas Ohlson: Slagboremaskin498499411,5086,50
Jula: Kjøleboks498498410,5087,50


Kan ikke utnyttes på nettet

Den hyggelige prisforskjellen kan imidlertid ikke utnyttes på nettet - med mindre du har en svensk postadresse. Hos Jula sender de bare varer til svenske postadresser, og hos clasohlson.se får du ikke registrert deg med en norsk adresse. Hos Biltema tilbyr de verken netthandel eller postordresalg.

Duell: Billige batteridriller - hvilken er best?

Toll og moms

Momsen er 25 prosent på denne typen varer både i Norge og i Sverige og er allerede innbakt i prisen.

Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt. Hvis du har vært ute av Norge mindre enn 24 timer, kan du, én gang i løpet av 24 timer, ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 norske kroner toll- og avgiftsfritt.

Usikker på toll- og momsreglene? Med vår importkalkulator finner du enkelt ut hvor mye du må betale.

Denne artikkelen har også tidligere vært publisert på DinSide.