14. desember

Det finnes sikkert mange gode grunner for å la være å slutte å røyke - men vekt er ikke en av dem.

Røykfri uten å gå opp i vekt

Mange unge jenter og kvinner bruker røyk som slankemiddel. Det er omtrent like irrasjonelt
som å ta en spiseskje neglelakk hver dag for å holde håret blankt.

Nyere forskning viser at en som slutter å røyke vanligvis legger på seg 200-300 gram. Dette kan du enkelt kompensere for ved å innføre et sunt og variert kosthold, og ved å bevege deg litt mer enn vanlig.

Velkjent oppskrift

Spis tre til fem regelmessige måltider daglig. Hopp aldri over frokosten. Ikke la det gå for lang tid mellom hvert måltid, for da er det lettere å ty til småspising. Drikk rikelig med vann, og start gjerne dagen med et par glass. Ta også et glass vann før måltidene senere på dagen, for da blir det mindre plass til mat i magen. Tygg på en grønnsak eller tyggegummi hvis må ha noe å engasjere kjevene med. Styr unna søtsaker, snacks og fastfood.

Det var det. Bortsett fra litt mosjon i ny og ne.

Poenget er ikke hvordan du trener, men at du kommer deg i sving med ett eller annet og gjør noe nytt og annerledes enn å sitte hjemme å røyke. Finn en måte å trene på som du liker. Noe du føler deg vel med. Og ta det rolig i starten. Det er mye bedre å gå en skikkelig tur enn å sitte hjemme og prøve å motivere seg for å jogge. Det finnes utallige måter å bevege kroppen på. La ikke vekten hindre deg i å slutte med røykingen. De eneste som vil fnyse av dette, er tobakksprodusentene.

Pris: Helt gratis.

Trykk her for å åpne gårsdagens luke: Trylleformelen

Trykk her for å komme tilbake til hele julekalenderen.

Denne artikkelen er et utdrag fra en av metodene i den nye boken "101 måter å slutte å røyke på" av Atle Bredesen.