12,5 % blir "borte"

Ifølge en undersøkelse som VISA har foretatt i Storbritannia, forsvinner ett av åtte pund til noe ingen vet hva er...


Mystisk

Ifølge en undersøkelse foretatt av VISA i Storbritannia, "forsvinner" det hvert år hele 83 milliarder pund fra briternes lommebøker.

VISA kaller problemet "mystery spending" - de pengene som løper ut av våre lommebøker, og som ingen vet hvor ble av.

Hvor blir de av? Foto: Inga Holst. Foto: Inga Holst
Hvor blir de av? Foto: Inga Holst. Foto: Inga Holst Vis mer

Om det forsvinner like mange penger fra nordmenns lommebøker, sier historien ikke noe om. Men hånden på hjertet: Det er nok ikke umulig at også vi ikke alltid har styr på hvor småpengene blir av.


Men tilbake til undersøkelsen: I Storbritannia vurderer de altså at folk ikke klarer å gjøre rede for ett av åtte pund de bruker. Det tilsvarer hele 12,5 prosent av de pengene de har til rådighet.

I gjennomsnitt skal hver voksen person - hver uke - bruke 33 pund til ting de ikke "vet hva er". Ganger man dette beløpet med 52, ser man at det gjelder hele 1.716 pund hvert år. Noe som tilsvarer rundt 21.500 norske kroner. Med andre ord: Et betydelig beløp som kanskje kunne vært anvendt på en bedre måte.

Unge menn i byen

Undersøkelsen viser (overraskende nok?) at menn er verre enn kvinner. For mennene bruker gjennomsnittlig 36 pund i uken på ukjente ting, mens tilsvarende beløp for kvinnene "bare" er 29 pund.

Og ungdommene er også, ikke overraskende, verstingene: For mens det for 18-24 åringene hver uke forsvinner 50 pund, er tilsvarende sum for de som er over 55 år bare 15 pund.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avslutningsvis viser undersøkelsen også at fenomenet hovedsakelig er knyttet til de som bor i storbyene. Noe Lisbeth Nebelong også hevder i hovedartikkelen.

Kilde: Undersøkelsen fra VISA.