<strong>SLANKEPLASTER:</strong> Selskapet SuperShopping skal ha sendt ut regninger for slankeplasteret Acai Super Body til mindreårige nordmenn som nekter for å ha bestilt noe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SLANKEPLASTER: Selskapet SuperShopping skal ha sendt ut regninger for slankeplasteret Acai Super Body til mindreårige nordmenn som nekter for å ha bestilt noe. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Advarer mot Acai Super Body-slankeplastre fra SuperShopping

12-åringer får regning for slankeplaster

Hevder aldri å ha inngått noe abonnement på det.

Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har en rekke nordmenn kontaktet Forbrukerombudet om det estiske selskapet SuperShopping.

De skal ha mottatt regninger på et abonnement av det såkalte «slankeplasteret» Acai Super Body, men nekter for å ha bestilt noe.

- Og mange av dem er mindreårige, bare 12-13 år gamle, forteller fagdirektør Tonje Skjelbostad til Dinside.

Vet ikke hvordan

Abonnementsfeller har blitt en gjenganger i Norge. Begrepet betyr at folk inngår abonnementer på noe de aldri har ment å abonnere på, for eksempel helsekost.

Enten fordi vilkårene var godt gjemt, fordi en konkurranse var for god til å være sann eller fordi selskapet bak svindler og driver negativt salg.

Nøyaktig hva som har skjedd med SuperShoppings «kunder» kan ikke Skjelbostad svare på. Heller ikke hvorfor flertallet av dem er så unge.

Saken er sendt videre til de estiske forbrukermyndigheter som skal undersøke dette nærmere.

- Man skal vite at man inngår en avtale på nettet. Man skal ikke plutselig havne oppi det, understreker fagdirektøren, som mener selskapet uansett har ansvaret, og bryter loven.

Unngå abonnementsfeller

Det finnes mange måter å havne i en abonnementsfelle på.

Det finnes like mange måter å unngå det på, men de viktigste tipsene er relativt enkle.

Har du mottatt faktura på slankeplaster?

Her er Forbrukerombudets tips til hva du skal gjøre:

  • Send en e-post til selskapet om at det ikke er inngått en avtale om levering av varer mellom SuperShopping og deg eller din datter/sønn.
  • Om mottakeren er under 18 år: Skriv at avtalen uansett er ugyldig fordi du eller hun/han er mindreårig.
  • Selskapet kan ikke kreve at du returnerer varen. En eventuell retur skal skje på den næringsdrivendes regning, for eksempel med frankert emballasje.
  • Om kravet sendes videre til inkasso - protester skriftlig også til inkassobyrået.
  • Får du flere problemer, kan du kontakte Forbruker Europa.

- Vær forsiktig med hvor du legger igjen personopplysningene dine. Og å bli med i konkurranser hvor du skal få noe gratis, er sjeldent en god idé, sier Skjelbostad til Dinside, og gjentar et evigvarende prinsipp:

- Om noe høres for godt ut til å være sant, er det ofte det.

Grønn te og tang

Lurer du på hva slankeplasteret Acai Super Body er for noe? Vel, ifølge SuperShopping.no er det et plaster med grønn te, tang og tare, som hjelper deg uansett «om du vil ta av 5 eller 50 kilo».

«Acai Super Body gjør din kropp til en mer effektiv fettforbrenner, samtidig som du får mer energi, overskudd og vil føle mindre sult» lover selskapet.

SuperShopping har blant annet vitneutsagn fra en «Anita P. 37», som er avbildet smilende. Et omvendt bildesøk avslører at den smilende kvinnen florerer andre steder på nettet, som oftest i tannlegereklamer.

Dinside har forsøkt å få SuperShopper i tale, uten hell. På telefonnummeret de oppgir møter vi en svensktalende kvinne som nekter å hjelpe oss, og e-posten vi har sendt har ennå blitt besvart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer