Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk Tipping
Dersom lykketallet blir trukket ut blant de seks første tallene i kveld, kan det hende noen stikker av med utrolige 110 millioner kroner. Skattefritt,s elvsagt. Men sjansene for å vinne er mikroskopiske. Foto: Norsk TippingVis mer

110 millioner kroner i potten i kveld

Tidenes største lottopott kan bli din i kveld.

I dag kan en heldig vinner stikke av med utrolig 110 millioner kroner i Viking-Lotto. Den ordinære førstepremien er på cirka 10 millioner, mens den såkalte« lykketallspotten» er på rekordstore 100 millioner kroner.

- Lykketallspotten har blitt stor og feit og slakteklar til før jul, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren i Norsk Tipping.

Sist gang en førstepremie i Viking Lotto ble utbetalt med lykketallet i vinnerrekken, var i uke 19 i år. Da ble den totale premieutbetalingen på 12,5 millioner kroner, til en vinner i Norge og en i Litauen.

Kjempeomsetning

Gigantpotten fra Norsk Tipping har lokket svært mange nordmenn til å spille.

- På en vanlig trekning med en normal premie, har vi en omsetning på underkant av 30 millioner kroner. Forrige lørdag hadde vi en omsetning på over 50 millioner, og det forundrer meg ikke om vi får en omsetning i dag på rundt 60 millioner, sier Vikøren til DinSide.

LES ØKONOMENES TIPS: Dette gjør du om du vinner flere titalls millioner

Mikroskopiske sjanser for å vinne

Uansett hvor mange rekker du spiller, er sjansene for å innkassere førstepremie med lykketallspott, veldig små.

Spillet har 48 tall, og ifølge Norsk Tipping er den teoretiske sannsynligheten for seks rette på 1:12,3 millioner.

Men for at du skal innkassere toppgevinsten, som Norsk Tipping frister med, holder det ikke bare å ha seks rette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I hver Viking-Lotto-trekning trekkes det ut et såkalt lykketall i begynnelsen av trekningen. For at lykketallspotten (mesteparten av den annonserte toppgevinsten) skal gå, må dette lykketallet trekkes nok en gang i løpet av de seks første tallene. Og selvfølgelig må det være noen som har tippet på de seks gulltallene, inkludert lykketallet. Det er med andre ord mye som skal til før hele førstepremien blir delt ut.

Dersom lykketallspotten ikke skulle gå i kveld, vil pengene bli overført til påfølgende ukes trekning.

KJENDISØKONOM ADVARER: - Farlig å vinne i Lotto

Ha telefonen klar klokken ni

Til tross for små vinnersjanser, er det jo en eller annen som vinner toppgevinsten en gang i blant.

I 2010 opplevde en mann fra Skedsmo en onsdagkveld som blir umulig å glemme. Da ringte nemlig Norsk Tipping og kunne fortelle at han hadde vunnet en rekordstor sum i Viking-Lotto. Premien var på utrolige 46,5 millioner kroner.

Trekningen av Viking-Lotto blir offentliggjort klokken 20.45 i kveld. da blir det klart om noen stikker av med lykketallspotten. Rett etter sending blir vinneren kontaktet.

- Har du spilt i dag, vet du at det er lurt å ha telefonen klar i nitiden. Da ringer vi til vinneren eller vinnerne fra den berømte telefonen her på Hamar, sier Vikøren til DinSide.

LES OGSÅ: Her kan du vinne mye mer enn i Viking-Lotto. Men må du skatte av premien?