10% billigere skolebøker

Skoleelever og studenter kan spare mye på å kjøpe bøker billigere på nett.

Så mye koster 1. klassingene

  1. 10% billigere skolebøker


Gode nettrabatter

De fleste av nettbokhandlerne gir rabatter til skoleelever og studenter. For eksempel gir Norli 10 prosent avslag på alle bøker til videregående. De fleste nettbokhandlerne spanderer også frakten på skoleelever.

Brukt på nett

Foto: Jeramey Jannene Vis mer


Er du en av dem som ikke bare har nye bøker på læreplanen (les: får beskjed om "alternative" bøker som ligger tett opptil de nye, noe vi har blitt tipset om har blitt gjort i for eksempel historie), kan det lønne seg å kjøpe brukt. Du trenger heldigvis ikke løpe gatelangs for å finne bruktbøker: Norges største bruktmarked er på nett.

Gode nettsteder for dette er bl.a:

Pugg.no
Bruktskolebok.no
Ibok.no
Bokami.no

- men også på de vanlige rubrikksidene fant vi en rekke skolebøker til en billig penge:

Finn.no
Zett.no
Tinde.no

Pass på!

I tillegg til de vanligste forholdsreglene en bør ta når en handler på nett, er det en ting som er viktig når du eventuelt kjøper bruktbøker: Utgaven. Det er ikke alltid det har så mye å si, men har du fått spesifisert på lærestedet ditt at du skal ha siste utgaven, kan det faktisk være verdt å høre på - spesielt etter det store kunnskapsløftet.

Studenter

Studenter ved høyskoler og universiteter kan kjøpe brukte skolebøker, og søke etter utdanningssted på
Bruktboksentralen - og det kan også være mye å spare på å kjøpe i utlandet. Det er ingen toll eller moms på innførsel av bøker til Norge. Pass bare på at du ikke slenger med en CD eller DVD i bestillingen, for da blir ALT dyrere.

Vår favoritt er Amazon.co.uk. Her får du også kjøpt brukte bøker! Det er stort sett en fordel å bestille fra britiske og ikke amerikanske nettsider, rett og slett på grunn av frakttiden.

En rekke av nettbokhandlerne har egne priser for studenter; for eksempel gir Haugenbok 10 prosent avslag til dem som vil ha studentkonto (Regninger samles opp, og du faktureres fem ganger i året.), og Ark gir opptil 40 prosent avslag på utvalgte lærebøker. Kanskje du har flaks? I tillegg er frakten ofte gratis.