Zporty Nizzan

Zå er den her kanskje igjen. Nissan har faktisk en lang tradisjon med å sette Z-merket på sportslige kupkupemodeller, og på årets Detroitutstilling har de lansert det som muligens blir den neste generasjon Nissan Z.

Zporty Nizzan

Under tidligere omtaler av sportslige modeller fra årets utstilling, har undertegnede skribent flere ganger forsøkt å påkalle hr. Julenissens oppmerksomhet på det faktum at jeg kan være snill gutt i 5 år dersom de setter bilene i produksjon - og meg bak rattet.

Denne gang skulle det kanskje holde med et år, eller rett og slett 5 års intens sparing?

For selv om Nissans Z-studie også er en nokså ekstrem konstruksjon, er den på langt nær så ekstrem, og ikke minst på langt nær så dyr, som Mercedes SLR og BMW Z8. Om den kommer i produksjon, da.

Man tager hva man haver

Zporty Nizzan


Det er i første rekke "den originale" 240Z fra slutten av 60-tallet Nissans designere har tittet på under utarbeidingen av Z-konseptet. Dermed føyer også denne bilen seg inn i den lange rekken av retrokonsepter som er lansert i Detroit.

Bilen har en oppgradert versjon av Nissans 1,8-litersmotor, og har hentet detaljer i blant annet hjuloppheng og bremser fra Nissan Skyline GT-R.