Zoom sammenlignet med Finn

DinSide har testet bruktbil-søkemotoren Zoom i sammenligning med søketjenesten Finn. Resultatene finner du her.

Søken etter bruktbil

  1. Zoom sammenlignet med Finn
Pluss og minus
Dette elementet er dessverre fjernet.
Pluss og minus
Dette elementet er dessverre fjernet.

Om Zoom:
Om Finn:
Sammenligner vi Zoom med Finn, som tilbyr en populær søketjeneste for bruktbil-annonser, ser vi en del forskjeller. Noen til fordel for Zoom, andre til fordel for Finn.

Søkesiden til Zoom får pluss-poeng for å være oversiktlig, mens rullgardin-menyene til Finn gir mindre oversikt.

Søkekriteriene til Finn er mange og relativt velvalgte. Muligheten til å velge bilmerke, for så å klikke på en link som gir deg aktuelle modeller for det merket, er et nødvendig og selvsagt pluss. Zoom mangler som nevnt dette grunnleggende valget.

Finn lar deg fastsette kriterier innen bilmerke, modeller, prisantydning, biltype, årsmodell, kilometerstand, bilforhandler samt ord i annonsen. Du kan også merke av om du vil se bilder (hvis de eksisterer) eller skrive inn et referansenummer. I venstre marg velger du geografisk område for søket, og samme margen minner deg om kriteriene du har satt når resultatet kommer opp på skjermen.

I Zoom, derimot, må du tilbake til søkesiden for å se hvilke kriterier du satte, og vi opplevde flere ganger at disse kriteriene ble slettet da vi gikk tilbake – selv da vi brukte ”tilbake”-knappen til nettleseren.

Presentasjonen av annonsene varierer også. Zoom lister hver bil på en linje (dog i uorganisert rekkefølge) og lar deg klikke videre for å få mer informasjon, mens Finn gir deg hele annonsen med en gang, den ene nedenfor den andre, med en gang. Rekkefølgen av annonsene hos Finn ser for øvrig også ut til å være tilfeldig.

Hvis du raskt ønsker å skrive ut hele utvalget, med all bilinformasjonen og telefonnummere, gir Finn deg den beste presentasjonen. Ønsker du derimot å kun skrive ut informasjonen om en enkelt bil, fungerer Zooms presentasjon best (når du har funnet modellen du leter etter…)

Hvem søker hvor

Det er viktig å merke seg at Zoom og Finn søker etter informasjon fra to forskjellig typer kilder.

Zoom søker som tidligere nevnt i bruktbil-databasene til AutoDB Online, Bilguiden, Bilnett og Bilkanalen. Finn søker etter bruktbil-annonser fra Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Scandinavia Online, Stavanger Aftenblad, samt fra bilforhandlere.

Dette kan påvirke hvilke biler du finner med de forskjellige tjenestene, og hvor mange treff du får på søkene dine.

Antall biler

Antall biler som ble funnet ved søk i de to tjenestene varierer. Finn oppgir totalt antall biler som ligger inne i deres database, mens slike tall ikke kommer frem hos Zoom.

Vi har foretatt fem tilfeldige søk, med følgende antall treff:

Bruktbilsøk i Zoom og Finn
BilZoomFinn
1992 Peugeot 10610
1994 Volkswagen Golf2238
1997 Audi A639
Audi (alle årstall/modeller)126384
Alfa Romeo (alle årstall/modeller)05
Tallene indikerer antall tilgjengelige annonser ved våre søk.