Foto: Zenvo
Foto: ZenvoVis mer

Zenvo ST1: Disse danskene mener alvor!

Den danske supersportsbilen nærmer seg produksjon.

Dette monsteret heter Zenvo ST1, og vi skal innrømme at vi bare trodde halvveis på denne bilen da vi leste om den første gang. Men så fikk vi ganske utfyllende informasjon og noen ganske overbevisende datagenererte bilder. Resultatet ble en første artikkel som vi publiserte i desember i fjor.

Den eksisterer!

I april ble en prototype testkjørt av danske BilMagasinet og den ble behørig utstilt - og kjørt - i Le Mans i juni. Dataene vi mottok i fjor blir bekreftet. Vi bringer dem derfor til offentligheten nok en gang til glede for de som ikke fulgte med sist. Bilen skal kun produseres i 15 eksemplarer, hevder Zenvo. Bilen heter ST1 og det står for Supercharger (kompressor), Turbo og modell nummer én. Zenvo betyr visstnok... ingenting.

Virkelig supersport

Konkurrenter blir verdensrekordholder Shelby Supercars, Bugatti, Koenigsegg og til en viss grad spesialiserte tunere som 9ff. Zenvo ST1 er utviklet av to danske entusiaster, Jesper Jensen og Troels Vollertsen. Den iøynefallende designen er resultatet av Christian Brandts kreativitet.

Foto: Zenvo
Foto: Zenvo


7.0 - 1.104 hk

Motoren er en V8 på syv liter. Det er en racing-utviklet Corvette-blokk som altså her får hjelp både av kompressor og turbolader. Resultatet er en makseffekt på hele 1.104 hestekrefter, og dreiemomentet kan nå vanvittige 1.430 newtonmeter. I motsetning til Bugatti Veyron er Zenvo ST1 relativt lett - 1.376 kilo. 0 til 100 skal gå unna på tre sekunder blank mens topphastigheten ifølge produsenten er elektronisk begrenset til 375 kilometer i timen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zenvo ST1 er 467 centimeter lang, 204 centimeter bred og 119 centimeter høy. Dekkene foran har dimensjonene 255/35-19 mens du bak finner 355/30-20.

Prisen skal etter sigende ligge på rundt 16 millioner kroner i Danmark.

Her er en video av bilen under paraden i Le Mans:


Hjemmesidene til Zenvo Automotive finner du her.