ZAP Alias!

ZAP-X er fortsatt en fjern drøm, men Alias er høyst reell...

ZAP Alias er navnet på denne elektriske bilen som forleden ble vist for nord-amerikanske bilforhandlere. Den noe bisarrt utseende trehjulingen med sportslige ytelser nærmer seg dermed markedslansering, som kan finne sted i de neste månedene.

ZAP er ikke tull

Trofaste DinSide-lesere vil huske at vi tidligere har nevnt ZAP - som står for Zero Air Pollution - i forbindelse med at firmaet presenterte sin heftige prototype ZAP-X i februar og mars 2007 (Se lenker nederst i saken). For øvrig er ZAP, basert i en oppegående produsent av elektriske kjøretøyer og lever i hovedsak av mer prosaiske fremkomstmidler, små vare-og lastebiler samt en liten trehjuling som heter Xebra. ZAP Alias er det første resultatet av et joint venture inngått med det kinesiske firmaet Youngman Auto.

Olja lyn

Designmessig er denne bilen noe for seg selv med sin futuristiske front, sine Lamborghini-inspirerte dører og sitt ene, kraftige bakhjul. Bilen drives av en 216-volts induksjonsmotor og effekten skal tilsvare godt over 300 hestekrefter, hvilket skal gi en cirka seks sekunders sprint fra 0 til 100 km/t. Rekkevidde på en lading: 24 mil.

ZAP Alias!


Klikk her for store bilder!

ZAP Alias!


Produksjon og salg av ZAP Alias skal etter planen starte opp i løpet av året, i første omgang gjennom et nettverk av et femtitalls forhandlere i Nord-Amerika. Anbefalt utsalgspris er maksimalt 35.000 dollar eller cirka 235.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les her om ZAP-X!

Les mer her om ZAP-X!