Dette er den hyper-eksklusive Aston Martin DBS Coupé Zagato Centennial, spesialdesignet for en japansk forretningsmann. Men hva er egentlig galt med den "vanlige" DBS...?
Dette er den hyper-eksklusive Aston Martin DBS Coupé Zagato Centennial, spesialdesignet for en japansk forretningsmann. Men hva er egentlig galt med den "vanlige" DBS...?Vis mer

Zagato feirer Aston Martin

I 100-årspresang får Aston Martin disse to svært eksklusive designene.

Zagato Atelier i Milano er kjent for til tider oppsiktsvekkende, og ofte kontroversiell design. Deres samarbeid med Aston Martin går langt tilbake i tid, og det var bare passende at de stilte opp i anledning 100-årsjubiléet til den tradisjonsrike og eksklusive engelske sportsbilprodusenten.

Se Aston Martin V12 Zagato!

Det har de altså gjort - og det til gagns. Ikke bare en, men to spesialdesignede modeller har de kommet opp med. Den ene heter DBS Coupé Zagato Centennial, den andre DB9 Spyder Zagato Centennial, der centennial altså indikerer hundreårsmarkeringen.

Zagato TZ3 Stradale - skjønnhet med ti sylindre

DB9 Spyder Zagato Centennial


Hva synes du?

Foretrekker du... (Avsluttet)
Ingen av dem - de skulle ikke rørt Aston Martin-designen(55%) 264
DBS Coupé?(24%) 116
DB9 Spyder(20%) 96
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Denne bilen ble bestilt av en ung japansk forretningsmann. Zagatos sjefsdesigner, Norihiko Harada, sier at å redesigne DBS-modellen var en vanskelig oppgave, da DBS allerede i utgangspunktet er anerkjent som en av de vakreste bilene i produksjon i dag. Det han har forsøkt å gjøre, har vært å blande sportslighet og eleganse - "middelhavs-GT-luksus", som han uttrykker det, kombinert med stil og sjel i Aston Martin-tradisjon.

Se den fantastiske Aston Martin Vanquish Volante

DBS Coupé Zagato Centennial

Dette er den hyper-eksklusive Aston Martin DBS Coupé Zagato Centennial, spesialdesignet for en japansk forretningsmann. Men hva er egentlig galt med den "vanlige" DBS...?


Denne åpne bilen er på en måte et samarbeidsprosjekt mellom Zagato-folkene og Aston Martin-samleren Peter Read (USA). Han samarbeidet på Aston Martin DB7 Zagato-prosjektet som så dagens lys i 2001. DB7 Zagato ble produsert i 99 eksemplarer, og alle var solgt før bilen ble vist på bilutstillingen i Paris i 2002. Ifølge Read er DB9 Spyder Zagato en perfekt kombinasjon av Zagato-eleganse og Aston-Martins sjel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidløst, med andre ord.

Informasjon om Zagato finner du her.