Zafiras lillebror Opel Meriva

Nye Opel Meriva får verdenspremiere på bilutstillingen i Paris i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Zafiras lillebror Opel Meriva
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nykommeren er designet for å videreføre suksessen til Opel Zafira, men i segmentet for kompakte biler. Begge disse flerbruksbilene skal tilby maksimal fleksibilitet mellom passasjer- og bagasjekapasitet, uten at seter må fjernes. Baksetene kan lett foldes ned eller reises opp for å gi maksimal plass og komfort for passasjerene, eller økt bagasjeplass.

I første omgang kommer den nye Meriva med diesel- og bensinmotorer fra 1,6 til 1,8 liter. Det blir effekter fra 75 hk til 125 hestekrefter.

Spennende setesystem

Det nye setesystemet skal være revolusjonerende. Som femseter har Meriva tre seter i andre seterad. Legger du ned det midterste av disse tre setene, blir Meriva en spesielt rommelig fireseters bil, med like mye benplass og plass i bredden som en vanlig fireseters personbil.

Trenger man mer bagasjeplass, er det bare spørsmål om et par håndgrep, og de to bakerste setene kan skyves frem hver for seg – eller de kan foldes helt vekk. Det midtre setet skal være helt gjemt bort når du forvandler bilen til en rommelig varetransportør.

Meriva har nesten like lang akselavstand som Opel Zafira, nemlig 2630 millimeter. Zafira har 2694 millimeter akselavstand. Da er det større forskjell i de ytre målene: Meriva er 27,5 centimeter kortere enn storebror Zafira.

Levering i Norge er beregnet til 1. halvår 2003.