Volvo tilbakekaller biler

Ytterligere 4.680 Volvoer i Norge tilbakekalles

Løftearmen på bakluka kan løsne i kaldt vær.

TAS TILBAKE: Nesten 5.000 Volvo XC60-modeller trekkes fra det norske markedet på grunn av feil på løftearm for bakluka. Foto: Rune M. Nesheim
TAS TILBAKE: Nesten 5.000 Volvo XC60-modeller trekkes fra det norske markedet på grunn av feil på løftearm for bakluka. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer

Nettavisen melder at Volvo tilbakekaller 4.680 norske biler av typen Volvo XC60 fra modellåret 2018 og 2019.

Grunnen til at bilene tilbakekalles er feil i en komponent i biler med elektrisk bakluke. I kaldt vær kan nemlig løftearmen til bakluken løsne og skape ulyder eller slutte å fungere.

Ingen personskader

Feilen kan også medføre personskader, men det er ikke rapportert om alvorlige personskader i tilknytning til feilen, opplyser Volvo.

- Tilbakekallingen gjøres som et forebyggende tiltak, fordi sikkerhet er av høyeste prioritert for Volvo. Eierne av bilene det gjelder i Norge blir nå kontaktet og vil få feilen utbedret hos sin respektive forhandler, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Ikke lenge siden siste tilbakekalling

Tidligere i januar meldte Volvo at de tilbakekalte hele elleve dieselmodeller solgt fra 2015 til 2016 på grunn av at drivstoff kunne lekke ut i motorrommet gjennom mulige sprekkdannelser i drivstoffslangen.

I det tilfellet ble 4.766 norske biler tilbakekalt, og de 4.680 som nå kalles tilbake kommer i tillegg til disse.

Hva tenker Volvo om to så tette tilbakekallelser?

- Dette skulle vi gjerne vært foruten, men sikkerhet er høyeste prioritet for Volvo og vi setter derfor i gang forebyggende tiltak som dette når vi mener det er nødvendig, sier Trosby til Dinside.no.