Yaris på smilekurs

FALSLED (DinSide Bil): Smilet blir bare bredere og bredere etter hvert som kilometerene legges bak oss. Men det er ikke bilen vi ler av, for Toyota Yaris T-sport er blitt seriøst sportslig.

Yaris på smilekurs
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Toyota Yaris har ikke vært bilen som inspirerer til koseturer på småsvingete vei. Den er et rent transportmiddel, egnet for å frakte deg og dine fra A til B uten å gi det noen spesiell merverdi.

I Yaris T-sport handler det imidlertid mer om transporten enn det å bli transportert. Yaris T-sport evner nemlig å bringe frem det som så mange omtaler som kjøreglede.

På kur

Det er lett å se at Yaris T-sport har gjennomgått en kur. Utvendig skiller den seg ut med både ny front og ny støtfanger bak – i tillegg til sideskjørt og 15-toms lettmetallfelger. Entusiastene vil også legge merke til at bilen er senket 20 millimeter i forhold til en vanlig Yaris.

Interiøret er dessuten pyntet opp med sportsratt i skinn, sportsseter og analoge intstrumenter.

Motor fra Verso

Yaris på smilekurs

Motoren i Yaris T-sport er den samme som sitter i Yaris Verso. Det betyr 1,5 liter slagvolum, 106 hester og et dreiemoment på 145 Nm ved 4.200 omdreininger i minuttet. Resultatet er en akselerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen på 9 sekunder og en toppfart på 190 kilometer i timen.

Likevel skal Yaris T-sport forbruke 0,69 liter per mil ved blandet kjøring, ifølge Toyota.

Morsom

Yaris på smilekurs

Etter noen få mil på danske veier er grunnlaget for å trekke de store konklusjoner litt tynt, men at Yaris T-sport er morsom når svingene kommer tett er det liten tvil om. Dessuten sitter man godt i sportssetene. Vi lover imidlertid å komme tilbake med en test av Toyota Yaris T-sport så snart importøren har biler tilgjengelig her hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her til lands vil Toyota Yaris T-sport koste 193.400 kroner.