XC60: Volvos neste superpoppis

Her er de aller første offisielle bildene og fakta om Volvo XC60. Bilen skal vises første gang på Detroit-messen, og er planlagt på markedet tidlig i 2009.

XC60: Volvos neste superpoppis

XC60: Volvos neste superpoppis

  1. 10 store bilder
XC60: Volvos neste superpoppis
XC60: Volvos neste superpoppis
XC60: Volvos neste superpoppis


- Konseptbilen XC60 er en ”god indikasjon” på hvordan den endelige XC60 blir når den kommer om to år! Det lover sjefen selv, Fredrik Arp, administrerende direktør i Volvo. Og designet kan vi enklest beskrive som en horisontaldelt kombinasjon av Volvos XC offroad-understell og mer elegante coupé-linjer i øvre halvdel.

Neste generasjon Volvo-linjer

Bilen likner jo også litt på en Ford siste skrik, var det noen som sa. Kanskje er det underbevisst fordi Ford eier Volvo? Eller skyldes de markante tåkelysinnfatningene som også Ford har fremhevet mye på sine siste kreasjoner?
Men også interiøret er, som seg hør og bør på en konseptbil, djervt utformet - selv om man ser bort fra oppsiktsvekkende selvlysende hvitt skinn. Linjene kan beskrives som meget rene og samtidig myke, kanskje en forsmak på neste generasjons skandinavisk interiørdesign.

Trendbil for Norge

Kundegruppen til XC60 beskrives som ”C30-eieres neste bil”. Ganske dristig for en bil (C30) som ennå ikke er i salg. Vi skjønner likevel poenget; dette er bilen for de unge og litt eldre fremadstormende vellykkede blant oss. Men med tanke på XC90s enorme popularitet i Norge, får nok XC60 avsetning hos resten av oss også. Klar for Bogstadveien altså, tidlig i 2009.

10 store bilder finner du her.