X5 får lillebror

X3 er et sannsynlig navn på en liten SUV basert på BMWs 3-serie. Likheten med storebror er stor, skal vi tro Automedia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: X5 får lillebror
[Ugjyldig objekt (NAV)]

BMW X5 er først og fremst beregnet for det amerikanske markedet, og den bygges også i USA. Den nye BMW X3 er beregnet primært for det europeiske markedet. Den skal bygges i Graz i Østerrike

Sammensatt

Ifølge Automedia henter X3 mye av det tekniske fra neste generasjon 3-serie som er ventet i 2005. Under bilen vil du finne deler fra dagens BMW X5, og fra dagens 3-serie med firehjulsdrift.

Bilen på spionbildene er tungt maskert. Hvis Automedia her rett i sine antakelser vil utseendet bli lagt tett opptil X5. Da vil BMW ha klare familielikheter i sin lille familie av de populære høye stasjonsvognene.

Minst 170

(Bildet er manipulert)
(Bildet er manipulert) Vis mer

Bensinmotoren i X3 vil sannsynligvis alle være sekssylindrete. Da vil den minste motoren yte 170 hestekrefter ut av en 2,2-liter, og ifølge Automedia blir også 2,5-literen på 192 hestekrefter og 3-literen på 231 hestekrefter tilgjengelig. Den råeste bensinversjonen vil sannsynligvis bli med M3-motoren, og den sammensetningen er ventet i 2005 eller 2006.

Diesel

Også den lille 2-liters dieselen til BMW vil få plass i X3. I BMW 320d yter den 150 hestekrefter. 3-liter dieselen, som i X5 yter 184 hestekrefter og i 530d 193 hestekrefter, vil toppe dieselutvalget.

image: X5 får lillebror

BMW X3 vil bli presentert om to år, og ifølge Automedia er planlagt produksjonsstart våren 2004.

Relaterte artikler

  • Her finner du flere BMW-nyheter
  • Her finner du våre BMW-tester