X-trail får forfinet fetter - Nissan Rogue

Kort tid etter produksjonsoppstart av Nissans nye folke-SUV Qashqai, som vi kommer til å prøvekjøre om en måneds tid, presenterer nå Nissan enda en SUV - eller CUV, som denne krysningen mellom personbil og SUV kalles. Navnet - Rogue - betyr i verste fall kjeltring og i beste fall skøyer, og virker noe misvisende.

X-trail får forfinet fetter - Nissan Rogue

X-trail får forfinet fetter - Nissan Rogue

  1. Store bilder
X-trail får forfinet fetter - Nissan Rogue


Det er forøvrig riktigere å snakke om en lillebror av Murano snarere enn om en fetter av X-Trail. Crossover-segmentet, som på mange måter ble initiert i sin tid av Subaru Forester, blir stadig mer populært - naturlig nok særlig i USA. Relativt store og luksuriøse CUVer på markedet inkluderer eksempelvis Nissan Murano, Subaru B9 Tribeca og Mazda CX-7. I Detroit kommer også Hyundai til å vise sin variant: Veracruz.

Mer kompakt

I forhold til de ovennevnte Crossoverne er nykommeren Rogue en mindre bil med sine 458 centimeter i lengden - noe som plasserer den blant de større folke-SUVene. Imidlertid tilbakeviser Nissan at det skulle dreie seg om noen etterfølger til X-Trail. Denne vil få sin egen etterfølger av mer klassisk SUV-karakter. Med sine mykere linjer minner Rogue egentlig mer omm en Hyundai Santa Fe enn om en X-Trail. Så er da også en CUV et kompromiss mellom SUVens og personbilens egenskaper.

170 hester

X-trail får forfinet fetter - Nissan Rogue


Crossoveren som presenteres for det amerikanske publikum vil bli tilgjengelig i to versjoner: Rogue S og Rogue SL. De vil begge være utstyrt med en firesylindret bensinmotor med 2,5 liter slagvolum. Denne yter 170 hestekrefter og har et maksimalt dreiemoment på 238 newtonmeter. Kunden kan velge mellom forhjulsdrift eller firehjulsdrift og girkassen er av typen CVT (kontinuerlig variabel eller trinnløs overføring).

Artikkelen fortsetter under annonsen

For 30-åringer

Nissan Quashquai - kommer til Norge
Nissan Quashquai - kommer til Norge Vis mer


Produsenten har som mål å tiltrekke seg en yngre kjøpergruppe, folk som har endret livsstil siden ungdommen men fortsatt ønsker å markere en viss grad av individualitet. Dette er visstnok bakgrunnen for valg av navn og det Nissan kaller "aggressiv stil". Vi overlater til leserne å bedømme ut fra bildene...

Bilen vil komme i salg i Nord-Amerika i september i år. Der vil prisen for den velutstyrte bilen ligge på fra cirka 130.000 kroner. (Nei, ingen trykkfeil!)

Ifølge Nissans importør i Norge foreligger ingen planer om import av Rogue til Norge. Her vil nok Qashqai og neste generasjon X-Trail dekke behovet i kategorien.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder