Wally One er vist

Om ikke denne sommeren, så kan dette være neste sommers våteste drøm.

Monaco Yacht Show er i gang, og da skal det naturligvis lanseres båter. En av dem er Wally One. Det er nesten litt pinlig å kalle denne båten for Wallys innstegsmodell. Den er nemlig 13,12 meter lang. Den har 1100 liters drivstofftanker, og bare ferskvannstanken er på 240 liter. Likevel kaller Wally båten for en dagsbåt, eller daycruiser på det internasjonale fagspråket.

Giugiaro lager bil på båtresept

Krefter i massevis

I rommet for det aller helligste sitter det Yanmar motorer på till sammen over 630hk, og det skal være nok til å drifte båten i hastigheter opp til 50 knop. Skulle du ønske deg en litt lenger tur enn bare ut dagen, så finnes det faktisk overnattingsmulighet, vel og merke begrenset til to personer. Det var da enda godt de fikk til såpass i en båt på over 13 meter.

Se herligheten:


Designernes ikon

Wally er noe av det mest ekstreme man kan få tak i når det gjelder design og båt i kombinasjon. Da ligger det i kortene at det ikke er for hvermannsen å bla opp for noe slikt. Pris er ikke et tema, og vi kjenner den heller ikke. Først må båten konfigureres med de personlige valgene man er nødt til å ta, men de som skal ha en Wally spør antagelig veldig høyt om hva det koster. Wally lager både seilbåter og motorbåter, samt at de har en egen raceavdeling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en båt

Blir lagt merke til

Wally One er vist


Når det gjelder One, så har Wally laget båten for å være den enkle båten som man bare slenger seg sen tur ut med. Den skal være lett å betjene, men likevel med en design som er umisskjennelig Wally, og en båt som får hodene til å snurre. Selv stillestående ser den ut som ”en million dollar”. Jeg er neimen ikke sikker på at det holder.

Skibsplast viser 555 Open