D1 skal produseres ved en ny fabrikk i Dresden, og introduseres i 2002.
D1 skal produseres ved en ny fabrikk i Dresden, og introduseres i 2002.Vis mer

VW's julegave: Passat W8 og billig Beetle

VW skal gå Audi i næringen, og det første skrittet i den retningen er VW Passat W8 med 280 hk, 4-motion og "alt tenkelig utstyr". Og snart kommer luksusbilen D1.

Men Passat W8 kommer altså først, og lanseres på sensommeren/tidlig høst i 2001. Første gang vi snappet opp at dette kunne komme til å skje var i midten av august i år, og nå er den altså bekreftet.

Bilen er en "helt vanlig" Passat, men under panseret ruver en 3,7-liters W8-motor med 280 hk, og bilen får i følge en pressemelding 4-Motion, 5 trinns tiptronic og alt som tenkes kan av utstyr. Stusser du på betegnelsen W8? Forklaringen er enkel: i en V8 innebærer betegnelsen at motoren har to sylinderrekker, i W8 innebærer det at den har tre (selv om det kanskje skulle være nærliggende å tro at den hadde fire). Denne typen motorer med ulikt slagvolum og som W8, W10 eller W12-motorer har VW de siste årene vist i ulike prototyper fra Audi, VW og Bugatti.

For øvrig har VW også bekreftet at luksusbilen D1 settes i produksjon. Et konsept av denne bilen viste VW på IAA-utstillingen i Frankfurt i 1999. VW-sjef hos importøren Harald A Møller, Paul Hegna, kunne fortelle at bilen skal produseres i Dresden i en nybygget fabrikk som er dekket med glass, slik at det faktisk er mulig å se tvers gjennom fabrikken. D1 kommer i produksjon i 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig Beetle

Når Beetle fikk en etterlengtet svakere og rimeligere motor -- en test av Beetle med denne 1,6-litersmotoren finner du her -- fikk VW et etterlengtet oppsving i salget av bilen.

Mon tro om det ikke passer bedre for nostalgiske boble-eiere når bilen kommer med en enda svakere motor, nemlig en 1,6-liter med 75 hk? På den måten kan man få adrenalinet til å syde i kroppen når man gjenopplever ungdommens mest hårreisende øvelse: forbikjøring på landevei med en VW 1302.

Beetle med 75 hk kommer i september 2001.

Andre nyheter

Foreløpig har VW også bekreftet at 2001 vil inneholde lanseringen av VW Golf og Bora med 130 hk Tdi (mars 2001), i tillegg vil Bora og Golf rett over nyåret komme i en Highline Plus-utgave, Golf kommer i Colour Consept-versjon med masse utstyr og fargetilpasset interiør/eksteriør. I tillegg kommer Sharan i en Family-versjon med mindre utstyr, men flere praktiske detaljer med tanke på sikring av last, barneseter osv. Sharan Family kommer også rett over nyåret.

Og med denne oppsumeringen av nyhetene fra VW i modellåret 2001 ønsker vi våre lesere en riktig God Jul!