VW Touran tøffer seg som Cross

Tidlig i år lanserte Volkswagen den lille tøffingen Polo Cross. Nylig kom også Golf i Cross-utførelse, og her står fleksibilen Touran for tur.

VW Touran tøffer seg som Cross

VW Touran tøffer seg som Cross

  1. Store bilder!
VW Touran tøffer seg som Cross


Det er i anledning bilutstillingen i Bologna i Italia at VW viser den såkalte "livsstils"-varianten av Touran som her i landet vil bli markedsført som Touran Cross. Den skiller seg fra vanlige Touran med sitt SUV-inspirerte utseende, økede bakkeklaring og 17-tommers lettmetallfelger. Forøvrig har den de samme praktiske og fleksible egenskapene som standard Touran, også muligheten for å installere en tredje seterad.

Ikke 4x4

Utseende og bakkeklaring til tross - dette er ikke noen terreng-variant av Touran men mer en bil for folk som ønsker å signalisere en aktiv og sporty livsstil. Den tøffere designen uttrykkes med en kraftigere støtfanger og beskyttelseselementer i sort karbonfiber som følger bilen hele veien rundt. Grillen er innrammet i matt aluminium og takskinnene sølvfarget. Bakkeklaringen er øket med 1,2 centimeter i forhold til standard Touran, og bilen er utstyrt med spesielle, 17-tommers aluminiumsfelger. Spesielle, friske fargesammensetninger vil også bli tilgjengelige for nye Touran Cross.

Dobbeltkløtsj og dobbeltlader

VW Touran tøffer seg som Cross


Touran Cross kommer på markedet med seks ulike motoralternativ. Det starter med de velkjente grunnutgavene 1,6 bensin (102 hestekrefter) og 1,9 TDI (105 hester). Når det gjelder bensin har VW valgt de to oppsiktsvekkende 1,4 TSI-motorene, utstyrt med både turbo og kompressor. Den ene yter 140 hestekrefter, den andre hele 170. Begge disse to kan leveres i kombinasjon med dobbeltkløtsjgirkassen DSG. På dieselsiden kommer også to varianter med henholdsvis 140 og 170 hester: Det dreier seg om 2,0 TDI-motoren i sine to effektversjoner. Alle dieselmotorene kan kombineres med DSG-kassen.

Touran Cross vil bli lansert på de europeiske markedene til våren. Prisene vil bli kjent nærmere lanseringstidspunktet.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder