VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne

VW Touran vil bli vist i ny utførelse under bilutstillingen i Paris sist i september. Den får noe endrede front- og hekkpartier, oppgradert interiør og utstyr samt et utvidet motorutvalg.

VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne

VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne

  1. Store bilder
VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne


VW Touran er Norges mest solgte fleksibil, en kategori som også omfatter modeller som Opel Zafira, Toyota Verso og Renault Scénic for å nevne noen. Inklusive varebilutgaven nærmer salget seg 3.000 eksemplarer så langt i år. Bilen er imidlertid i ferd med å tape litt terreng i sitt fjerde år på markedet, og tiden er inne for en oppgradering av modellen. Denne finner sted i forbindelse med bilutstillingen i Paris og omfatter både utseende, motoriseringer og utstyr.

Friskere oppsyn

Det er særlig den nye fronten som gjør at Touran nå får et sprekere utseende, og er det en bil på markedet som trengte det er det etter vår mening denne bilen. Med frontlykter som har fått Eos-snitt samt en mer markant grill/støtfanger-kombinasjon virker Touran yngre, slik hensikten har vært. Bakparten er også blitt oppdatert med nye baklykter og samme typen nye støtfanger som foran.

Fra 1,4 med 170 hk til gassdrift

VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne


Den geniale Twincharger-motoren som VW introduserte på Golf GT i vår (se lenke til test nederst på siden), blir å finne i nye Touran. Med kun 1,4 liter slagvolum produserer motoren hele 170 hestekrefter i den heftigste varianten som vil dukke opp våren 2007. I første omgang kommer Touran med en noe mer beskjeden 140-hesters variant. Også den spreke 170-hesters versjonen av VWs velprøvde 2,0-liters TDI motor vil komme i oppgraderte Touran. Motorpaletten starter forøvrig med en 1,6-liters motor på 102 hester på bensinsiden og med en 90-hesters TDI for dieselkundene. For alle de kraftigere motorene blir DSG (dobbelkløtsj-automat)-girkasse tilgjengelig. VW vil også fra lansering tilby en "EcoFuel"-versjon som har en naturgassdrevet motor på 109 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VW Touran fornyes - oppgradert fleksi-stjerne


Interiør og utstyr oppgradert

Interiørmessig hevder VW at materialvalgene er blitt oppgradert for å gi mer raffinerte omgivelser. Bildene viser da også lysere og mer trivelige omgivelser selv om dashbordets layout forblir nærmest uforandret. Rustfritt stål benyttes for å gi et mer solid og moderne inntrykk (se de store bildene). Utstyret er oppgradert. På sikkerhetsfronten kommer nå ESP (antiskrensprogrammet) sammen med en funksjon for hjelp til kontrastyring og en funksjon for hjelp til stabilisering av tilhenger/campingvogn. Ellers er den mest spektakulære nyheten en selvparkeringsassistent - ifølge VW skal dette systemet være istand til å oppdage en ledig parkeringsplass mens du kjører i en gate i under 30 kilometer i timen, evaluere vinkel og løype for innkjøring, og hjelpe deg inn til en prikkfri lukeparkering på under 15 sekunder. Vi må si vi er meget spente på å få teste dette nye systemet etter å ha mottatt Toyotas selvparkeringssystem på Prius med mildt sagt blandede følelser.

Ellers skal det generelle utstyrsnivået bli noe hevet både når det gjelder underholdning/informasjon og komfort.

Oppdatert Touran kommer på markedet i november. Vi kommer tilbake med mer informasjon om tilgjengelighet, spesifikasjoner og priser for det norske markedet etter Paris-utstillingen.

  • Store bilder av ansiktsløftet Touran finner du her.
  • Les om den formidable 1,4 TSI-motoren på 170 hester - testet i Golf GT - her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder