VW tilbakekaller totalt 147.139 biler i Norge

Etter å ha kartlagt hvor mange norske biler som er berørt, går Volkswagen-skandalen fra vondt til verre.

<b>TALLENE KLARE:</b> Totalt blir 147.139 biler tilbakekalt. Det gjelder merkene Volkswagen, Audi og SKODA. Foto: NTB SCANPIX/Ap
TALLENE KLARE: Totalt blir 147.139 biler tilbakekalt. Det gjelder merkene Volkswagen, Audi og SKODA. Foto: NTB SCANPIX/Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag kan Møllergruppen bekrefte at det er 147.139 biler som er berørt av utslippsskandalen.

Henholdsvis er Volkswagen berørt med 77.580 personbiler og 21.963 nyttekjøretøy. Øvrige merker berørt er Audi og Skoda, med henholdsvis 27.649 og 19.947 biler.

Møllergruppen informerer om at det nå utarbeides tekniske løsninger som presenteres for tyske myndigheter allerede i oktober, og at oppgraderingene vil begynne så snart godkjennelsen er sendt fra tyske myndigheter.

Sitter du med en av de øvrige merkene i garasjen, vil alle eiere bli informert individuelt heter det i pressemeldingen.

Les også: Audi bekrefter motorer med jukseprogram

Alle de berørte merkene er utstyrt med dieselmotorer av typen EA 189 fra bestemte produksjonsår.

Det er viktig å huske at bilene teknisk sett er sikre, og kan benyttes som vanlig. Og ikke minst: Har ikke bilen din en EA 189 dieselmotor, eller er produsert etter EU6-norm er den ikke berørt.

Handlingsplan på vei

VW legger i disse dager frem en handlingsplan for tyske myndigheter. Når denne er godkjent vil berørte kunder over kort tid kontaktes med nødvendig informasjon om deres bil er berørt.

Les også: Slik ble VW avslørt

Handlingsplanen forteller også at Volkswagen og konsernets øvrige merker allerede neste måned vil foreslå tekniske løsninger for tyske myndigheter. Når disse er godkjent vil de bli klargjort for implementering innenfor hele EØS-området.

Vil gjøre alt i sin makt

Administrerende direktør Terje Male i Harald A. Møller AS forteller at de er blitt forsikret av Volkswagen AG at kundene ikke skal bli skadelidende som følge av skandalen.

- Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig.

DISSE ER RAMMET: Her er listen over hvilke modeller som er rammet av skandalen.  Foto: Skjermdump moller.no
DISSE ER RAMMET: Her er listen over hvilke modeller som er rammet av skandalen. Foto: Skjermdump moller.no Vis merLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!