VW Tiguan rimelig med automat og diesel

Volkswagens nye kompakt-SUV Tiguan får norgespremiere i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiguan er lillebroren til den store SUVen Volkswagen Touareg. Den vises i disse dager for første gang under den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Volkswagen Tiguan er allerede i salg og de første bilene leveres til norske kunder i januar.

Se prisene nederst i saken

Katt og øgle

For de som lurer på hva navnet til den nye folke-SUVen fra Volswagen betyr, forklarer bilprodusenten at bilen er oppkalt etter to eksotiske dyr: tiger og iguan.

Ifølge VW har begge dyrene egenskaper som kan overføres til bilen. "Elegant og dynamisk som en tiger, men samtidig smidig med gode klatreevner som en iguan. Volkswagen Tiguan er en bil som passer like godt i byen som på fjellet", heter det i pressemeldingen fra den norske importøren.

Se store bilder av bilen

Tre utførelser

image: VW Tiguan rimelig med automat og diesel

VW Tiguan rimelig med automat og diesel

  1. Store bilder


Volkswagen Tiguan kommer i tre utstyrsversjoner ”Trend & Fun”, ”Track & Field” og ”Sport & Style”. Som den eneste SUVen i sitt segment kommer den i tillegg med to karosseriversjoner, hvorav den ene er tilpasset mer ekstrem terrengkjøring.

Sjekk hva bilen din er verdt

Automat + diesel under 400.000

Kombinasjonen 4motion med permanent firehjulstrekk (standard på alle Tiguan-modellene), 140 Hk dieselmotor og sekstrinns manuell girkasse koster fra 365.000 kroner. I tillegg er det mulig å få kombinasjonen 4motion permanent firehjulstrekk, 140 hesters dieselmotor og sekstrinns automat (Tiptronic) for 394.000 kroner, noe som gjør den til et unikt tilbud i denne klassen.

Alle dieselversjoner har dieselpartikkelfilter (DPF) som standard.

Klarer du førerprøven? Test deg selv her

Kompakt

Bilens utvendige mål plasserer den blant de mest kompakte SUVene: 443 cm lang, 181 cm bred og 168 cm meter høy. Innvendig virker imidlertid Volkswagen Tiguan langt fra kompakt. Her er behagelig plass for fem voksne. Innredningen er svært fleksibel, blant annet kan baksetet reguleres i lengderetningen.

Volkswagen Tiguan kommer i tre utstyrsversjoner ”Trend & Fun”, ”Track & Field” og ”Sport & Style”. Den kommer i tillegg med to karosseriversjoner, hvorav den ene er røffere og mer "terreng-orientert".

Volkswagens nye kompakt-SUV Tiguan vises for første gang i Norge på bilutstillingen BIL07 i november. Men allerede nå har Volkswagen-forhandlerne begynt å ta imot bestillinger.

- 2.0 TDI 140 hk - Fra 363.650 kroner
- 2.0 TDI 140 hk tiptronic - Fra 393.910 kroner
- 1.4 TSI 150 hk - Fra 391.580 kroner

  • Store bilder av Tiguan på Frankfurt-utstillingen finner du her.
  • NB - Spennende: Her kan du lese alt om motorene i nye Tiguan
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder