<strong>SKISSERER:</strong> Slik er skissen VW har sendt ut sammen med meldingen om at VW Tiguan Allspace er på vei. Foto: VW
SKISSERER: Slik er skissen VW har sendt ut sammen med meldingen om at VW Tiguan Allspace er på vei. Foto: VW Vis mer

VW Tiguan XL blir relalitet

VW TIGUAN BLIR 7-SETER

Den ble annonsert første gang under bilutstillingen i Frankfurt i 2015. Så ble det stille – til nå.

Publisert

På bilutstillingen i Frankfurt viste viste Volkswagen i 2015 frem den nye Tiguan. En av modellene som ble annonsert, uten å bli vist, skulle være litt lenger enn den ordinære. Konseptnavnet var Tiguan XL. Den ekstra lengden skulle være nok til å få inn en tredje seterad, som dermed gjør bilen om til en syvseter.

Men da den nye Tiguan endelig kom på markedet var det plutselig stille rundt XL-utgaven.

Overrasket ble vi derfor da vi fikk invitasjon til lanseringen av Skoda Kodiaq, Skodas søstermodell til Tiguan. Kodiaq er basert på Tiguan, og denne skulle få tre seterader allerede fra start. Dette lot seg gjøre på grunn av ekstra lengde, som igjen resulterer i svært god plass.

<strong>Lang versjon:</strong> Slik ser Skoda Kodiaq ut, og den finnes kun som lang versjon. Foto: Fred Magne Skillebæk
Lang versjon: Slik ser Skoda Kodiaq ut, og den finnes kun som lang versjon. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Ikke XL, men Allspace

På bilutstillingen i Detroit i januar har VW meldt at de endelig skal komme med XL-modellen, men navnet på produksjonsversjonen blir ikke Tiguan XL, men VW Tiguan Allspace. Modellen blir så godt som identisk med konseptbilen vi hørte om i 2015, og som har dannet grunnlaget for Skoda Kodiaq.

Akselavstanden blir 11 centimeter lenger enn en standard Tiguan, noe som faller beinplassen til gode.

Full lengde på bilen har vi ikke fått, men akselavstanden er identisk med Skoda Kodiaq. Da kan vi også regne med at den totale lengden på Tiguan Allspace er noenlunde den samme som Kodiaq sine 4,7 meter.

Stol-leken

Det er flere forhold som avgjør bagasjeromvolumet, men med den lengden Kodiaq har, så byr den på 650 liter som femseter, og hele 2065 liter når alle seteryggene er lagt ned. Det er ingen grunn til å tro at Tiguan ender opp veldig langt unna det samme.

Forskjellen på Tiguan og Kodiaq er likevel at Tiguan snart er mulig å få som både kort og lang versjon. Kodiaq vil kun bli å få som lang.

Tiguan fikk for øvrig svært gode skussmål av Euro NCAP etter kollisjonstestene deres, og er testet til best i klassen. Det var riktig nok den korte versjonen, men det er ingen grunn til å tro Allspace er nevneverdig dårligere.

<strong>God plass:</strong> Baksetet i Kodiaq får vise plassen frem til vi får se Tiguan Allspace i virkeligheten. Foto: Fred Magne Skillebæk
God plass: Baksetet i Kodiaq får vise plassen frem til vi får se Tiguan Allspace i virkeligheten. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Vises i januar

Tiguan Allspace vises først på bilutstillingen i Detroit i begynnelsen av januar. Med andre ord, det er alt for tidlig å spå om prisene. Vi vet heller ikke når bilen er på norsk jord. Bilen skal lanseres i både Nord-Amerika, Kina og i Europa.

Les også: Test av VW Tiguan

Les også: Mer om Skoda Kodiaq

Les også: Dette skal Skoda Kodiaq koste

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer