VW tar en Tesla

Setter opp hurtigladere for VW-kunder.

SATSER: Ulf Tore Hekneby fra importøren Harald A. Møller ønsker å sette opp flere hurtigladere enn disse første åtte. Foto: KNUT MOBERG/DINSIDE.NO
SATSER: Ulf Tore Hekneby fra importøren Harald A. Møller ønsker å sette opp flere hurtigladere enn disse første åtte. Foto: KNUT MOBERG/DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla sjokkerte stort da de for et års tid siden annonserte at de skulle sette opp superladere ut over det ganske Europa. Norge ville bli et prioritert marked, og ladere er allerede på plass. Vi har for lengst testet flere av dem.

Nå er det VW som skal sette ut ladere. I VW sitt tilfelle er det riktig nok ikke snakk om superladere som krever like enorm infrastruktur som superladerne til Tesla, men om hurtigladere av mer normal karakter.

Laderne er først og fremst tiltenkt kundene av VW e-Up og kommende e-Golf.

Dette er biler med mindre batterier enn det vi finner i Tesla Model S, og har langt kortere ladetid for å bli fulladet dersom de hadde blitt koblet til tilsvarende kurs.

Les også: Snart kan alle hurtiglade

Starter med åtte

VW tar en Tesla


Foreløpig er det snakk om åtte hurtigladere, som vil bli montert på blant annet følgende steder:

  • Møller Bil på Skøyen
  • Møller Bil Asker og Bærum, Slependen
  • Møller Bil i Trondheim
  • Møller Bil Romerike
  • Møller Bil i Bergen Åsane
  • Gromstad Auto i Arendal
  • Gumpens Auto Vest i Kristiansand
Utover dette har VW planer om å sette ut flere ladere, men har foreløpig ikke sagt noe om hvor.

Mer om hurtigladere

Felles for alle laderne er at det er kunden selv som må betale for strømmen. Hvorvidt dette må gjøres inne i butikken, og at man dermed blir avhengig av åpningstidene, er ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer