VW Sharan 1,9TDI 2001: Vibrasjon i bil

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilmerke: VW
Modell: Sharan
Motor: 1,9 tdi, automat
Årsmodell: 2001
Kilometerstand: 123.000

Problem: Vibrasjon i bil
Mitt problem er at når jeg kjører i 5. gir og skal opp en motbakke og bilen da begynner "slite" så begynner den å vibrere (hele bilen) før girkassa omsider finner ut at den må ned i 4 gir.
Har tidligere fått vite av merkeforhandler at automatkassen ble skifta når bil var kjørt ca 90.000 km i Tyskland (importbil) og at denne utskiftinga ble gjort som en garantisak.

Dette bør vel også være en garantisak?

Svar: Dette behøver ikke å være en feil i automatkassen, men kanskje en føler som ikke helt gir korrekte signaler inn til styreenheten for girkasse eller motor. Motorfeil kan også lage vibrasjoner veit du. Feilen kan være i drivledd, foringer, motorfester, girkassefester eller andre ting som er utslitt eller feilmontert etter forrige reparasjon. Er det ingen feil i elektronikken og alt tyder på at feilen ligger inne i girkassen så må den overhales eller byttes igjen. Dersom feilen har vært på bilen hele tiden etter at du kjøpte den, og det ikke er lenge siden du kjøpte den så bør du ha en sjanse til noe garanti. Dette må du ta opp med dem du kjøpte bilen av.