VW Rockton - jobbens tøffeste

Det trenger ikke lenger være kjedelig å kjøre yrkesbil.

<B>GRÅTASS:</B> VW Rockton kan være drømmebilen - hvis du er rette typen.  Foto: VW
GRÅTASS: VW Rockton kan være drømmebilen - hvis du er rette typen. Foto: VW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året 2012 bringer mye tøft inn i bilverdenen, og selv yrkessjåførene skal få en og annen godbit å gasse seg med. Norges nest mest solgte bil er faktisk en yrkesbil fra VW, nemlig VW Caddy. Nå kommer ytterligere et godt alternativ fra VW, en kraftig modifisert Transporter med det fengende navnet Rockton.

Se video lenger ned

Barskest i klassen?

Rockton er basert på en vanlig T5 Transporter, og ble faktisk vist i Frankfurt allerede i 2010. Nå nærmer bilen seg lansering, noe som passer bra med at Toyota Hiace går av med pensjon. I motsetning til en standard Transporter har Rockton fått 30 millimeter høyere bakkeklaring, og et Haldex firehjulstrekksystem som er programmert for å passe denne type bil. Tradisjonen tro kaller VW systemet 4Motion også her, og systemet har i denne konfigurasjonen en mekanisk sperre på senterdifferensialen.

VW Westfalia er tilbake

Tøff, ikke pen

Rockton er ikke ment å være den bilen som blinger mest av bilene på parkeringsplassen, og leveres med mer hardført utstyr enn vanlig. Det betyr blant annet 16” stålfelger og All-Terrain dekk som skuffer gjørme og grus unna langt bedre enn standard dekk som bare pakker seg, og du blir for tøff utenfor veien. I tillegg har Rockton skliplater under hele vogna.

Se bilder av Rockton:

Foto: VW
GRÅTASS: VW Rockton kan være drømmebilen - hvis du er rette typen. Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW
Foto: VW


Smart innredning

Interiøret er veldig fleksibelt, og har fått skinner langs hele gulvet. Dette gjør det enkelt å feste alle typer innredning. Også skilleveggen kan justeres i lengderetning på disse skinnene, men det norske regelverket setter grenser for hvor du kan sette det her til lands.

Skal det være en "Swagger Wagon"?

Entusiastbiler

De eldre firehjulsdrevne utgavene av Transporter er populære til forskjellige fritidsaktiviteter, og for mange vil den nye T5 Rockton være drømmebilen. Med de fleksible interiørdetaljene kan bilen bygges om fra å være en kraftig yrkesbil på ukedagene til å bli en tilnærmet campingbil i helgene. Ryktene skal også ha det til at bilen blir å få med to alternative akselavstander, lang eller kort versjon. Blant alternativene finner vi også biler med hel topphengslet bakluke, eller delte sidehengslede bakdører. Rockton er utstyrt med skyvedør kun på høyre side på alle bilder vi har sett til nå.

VW Amarok utfordrer Toyota Hilux

Se video:

For de spesielt interesserte er Rockton satt opp med en tillatt totalvekt på 3,2 tonn, og de første bilene er allerede produsert. Til Norge kan vi forvente de første eksemplarene i løpet av første kvartal i år.

VW drømmer i California