Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

VW Robust

Navnet lover i hvert fall at dette skal være en tøff bil.

Volkswagen har jobbet med å utvikle en tøffere terrengbil. Denne bilen, som man foreløpig kaller Robust, skulle også bli til en tøffere SUV/terrengbil enn Touareg. Det vil si en bil med tøffere innmat og en annen drivlinje enn det vi kjenner i dag. Denne terrengbilen er skrinlagt, men pick-upen er på vei.

Vi regner med at bilen kommer med ulike hytter, to- og firedørs, og at den derfor også vil få ulike planlengder. Det er også snakk om to versjoner drivlinje hvor tøffingen har bakhjulsdrift med mulighet for å koble om til firehjulsdrift manuelt. Den litt snillere versjonen får firehjulsdrift ved hjelp av en Torsen-differensial.

Motormessig ligger det an til toliters TDI-motorer med 140 og 170 hestekrefter og manuell girkasse.

Luksusversjoner av Robust med større motorer og automatkasser ligger litt frem i tid.

Konkurrenter

Når Volkswagen kommer på markedet med denne bilen vil de få flere harde konkurrenter å bryne seg på. Fra før finnes nemlig slagere som Toyota Hilux, Nissan Navara og Isuzu D-Max. Kundene i dette segmentet er kresne, og det er ytelser, kvalitet og råkjør med tungt lass og stor henger som vektlegges mest.

VW, som kan ende opp med å hete Robust, er ventet på markedet i Norge høsten 2010 som varebil klasse 2 med grønne skilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia