VW Passat R36: Et uvær på fire hjul i svingene

Bestselgeren i mellomklassen får en ny toppversjon med ny motor og egen styling. Bilen presenteres på den populære Essen-messen 30. november.

VW Passat R36: Et uvær på fire hjul i svingene

VW Passat R36: Et uvær på fire hjul i svingene

  1. Store bilder
VW Passat R36: Et uvær på fire hjul i svingene


Sagt litt grandiost blir dette tidenes sterkeste serie-Passat. Den følger opp en tradisjon som ble startet med Golf R32, og den nye Passaten får til og med den samme karakteristiske dypblå lakken med perle-effekt. Men det viktigste foregår under panseret.

V6 - 300 hk

Den sportslige familiebilen får en 3,6-liters V6-motor med direkteinnsprøytning og en maksimal ytelse på 300 hestekrefter. Det er faktisk ikke første gang Passat blir utstyrt med en 3,6 FSI-motor; i USA har den vært solgt med en slik som produserte 280 hestekrefter. Motorens dreiemoment er 350 newtonmeter fra 2.400 omdreininger og helt opp til 5.300. Høyeste turtall er 7.000 omdreininger i minuttet.

Firehjulsdrift.

Disse kreftene blir geleidet ned til alle de fire hjulene via en sekstrinns automatisert dobbel-kløtsj girkasse (DSG). Passat R36 blir nemlig utstyrt med VW 4-Motion-systemet, et firehjulsdriftssystem basert på løsninger fra svenske Haldex. På veien skal det gå fort unna; 0 til 100 skal være unnagjort på 5,6 sekunder for sedanversjonens vedkommende - stasjonsvognen trenger to tidels sekunder mer. Toppfarten er som sedvanlig på denne typen bil begrenset til 250 kilometer i timen.

Nøkternt sportslig

VW Passat R36: Et uvær på fire hjul i svingene


Med unntak av den nedre delen av fronten, er stilen på den lavtliggende støtfangeren og luftinntakene tydelig inspirert av Audi R8. 18-toms spesialfelger under breddede skjermer og en spesiell behandling av hekken både på sedan og stasjonsvogn gjør også R36 lett å kjenne igjen på veien. Bilen er også en del senket. Når det gjelder interiøret har det også fått en "R"-oppgradering i forhold til standard-interiøret på Passat (Se vårt fotoalbum).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye Passat R36 vises på årets bilmesse i Essen og blir lansert offisielt i april neste år.

  • Store bilder av Passat R36.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder