VW Passat får mektig konkurrent

Hyundai forbereder seg på å lansere i40, en seriøs aktør i mellomklassen. Her er de første tegningene.

Vi har den siste tiden testkjørt og omtalt en del av de nyeste koreanske bilene av merkene Hyundai og Kia. Felles for disse omtalene er at de understreker de store fremskritt som er blitt gjort på kort tid. I folke-SUV-klassen er for eksempel begge av de mest interessante kjøpene per i dag.

(Her kan du lese test av Hyundai ix35, og her test av helt nye Kia Sportage).

I kompaktklassen er både Kia cee'd og Hyundai i30 svært interessante alternativer og med biler som ix20 og Venga tilbyr de kompakte, men romslige alternativer til kompaktklassens biler.

Har ikke truet Passat

Hittil har imidlertid verken Hyundai eller Kia hatt noen suksess i mellomklassen. Verken Hyundai Sonata eller Kia Magentis gjør noe av seg i gatebildet, for å si det mildt.

Det kan det bli en forandring på snart. Vi har det siste året fulgt med interesse lanseringen av nye Kia Optima og Hyundai Sonata på det amerikanske markedet. De som har vært i USA i år kan ikke ha unngått å se den stilige, dynamiske og tidsriktige designen på nye Sonata - som faktisk er i sin 6. generasjon. (Den aller første, forbeholdt Korea, kom i 1985. Men enn så lenge har to av nøklene til det europeiske markedet generelt og det norske spesielt, glimret med sine fravær: Nemlig dieselmotor og stasjonsvogn-karosseri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Diesel og stasjonsvogn

Begge kommer snart, og det vil være duket for lansering av Hyundais nye mellomklasse-stasjonsvogn til våren. Vi regner med å få se nye i40 på bilutstillingen i Genève i mars. Da kan vi også regne med at 2.0 og 1.7 CRDi-versjoner med moderne dieseldrift blir tilgjengelige. Vi kommer tilbake med mer når endelige bilder og data er klare.

Her er bilde av dagens Sonata og Hyundais illustrasjoner ("teasere") av i40:

Foto: Hyundai
Dette er Kia Optima, som deler plattform med kommende Hyundai i40. Foto: Kia