VW Passat 1,8T 2000: Periodisk feil?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilmerke: VW
Modell: Passat
Motor: 1,8T
Årsmodell: 2000
Kilometerstand: 150000

Problem: Periodisk feil?
Jeg hadde min Passat 1.8t, en 2000-modell, inn til 150.000 km service og ba de fikse en periodisk feil der displayet varslet STOP med store bokstaver, og ABS-lampen lyser konstant mens bremselampen blinker (men bremsene virker tilsynelatende greit).

Verkstedet fortalte at basert på diagnostikk at lambdasonden måtte byttes, og at dette var sannsynlig årsak til sensor-feil på bremsene også. Feil på en ting kunne dra med seg mange andre sensor-feil også. Etter å ha byttet mente de feilen var borte - computeren ga null feil.

Det var den ikke, og jeg fikk i mellomtiden også konstatert at ABS faktisk slutter å virke når lampen lyser. Etter ytterligere 2 besøk hos verkstedet har de sjekket alle sensorene og kontakter inn til computeren og mente feilen var borte. De mener nå å ha gjort alt de kunne, og at bare Møller vil kunne fikse det de nå tror kan være årsaken: at computeren har fått en kodefeil som gjør at sensoren slår ut feil.

De kaster med andre ord inn håndkledet, og jeg lurer nå på om bytte av lambda-sonde var rimelig koblet med bremselampe-feilen jeg fortsatt har. Og hvis ikke, er det likevel naturlig å bytte den rundt 150.000 uten at jeg har hatt problemer med start, ujevn aksellerasjon el.l?

Og ikke minst: hva KAN årsaken være til feilen (altså: STOP / brake fault i displayet, ABS-lampe lyser konstant, og bremselampe blinker, og ABS slutter å virke) som altså er periodisk, dvs. ikke skjer absolutt hver gang jeg starter en ny tur.

Svar: Det kan virke som om denne lambdasonden ikke har hatt noe med bremsefeilen din å gjøre, men har verkstedet lest av parametrene med sitt diagnoseapparat at sonden ikke virker skikkelig så kan nok det være riktig. Jeg tror at denne styreenheten til ABSen din kan være i ferd med å gi opp på grunn av feil innvendig i elektronikken og at denne må byttes.