Lupo og Joyster blir mindre enn Polo og Fabia
Lupo og Joyster blir mindre enn Polo og FabiaVis mer

VW og Skoda med mini-duo

Både Volkswagen og Skoda kommer til å vise billige minibiler neste år.

Det tyder i alle fall alt på nå. Det har en god stund vært klart at Volkswagen går videre med konseptbilen Up!. De fleste virker å være enige om at navnet på den blir Lupo, som jo var Volkswagens minste bil for noen år siden.

Lupo vil trolig danne basisen for flere ulike modeller og basert på konseptbilen Space Up! er det for eksempel trolig at det kommer en romsligere mini-fleksibil også.

Les om e-Up! her.

Joyster

Nå tyder mye på at Skoda også vil være med på leken og at de får basere sin minste og billigste bil på kommende Lupo. I følge 4wheelsnews.com har Skoda bekreftet at det kommer en ny liten minibil og denne vil i følge Autobild.de være basert på nettopp kommende Lupo.

Veldig overraskende er det ikke, for Skoda viste også et konsept i 2007 ved navn Joyster som hadde likhetstrekk med Up!. Begge disse bilene vil bli typiske bybiler med kapasitet også til landevei og motorvei om man ikke er alt for kresen på plass og komfort.

To motorer

Det antas at begge bilene vil få to motoralternativer, én dieselmotor og én bensinutgave. Dieselmotoren er trolig den samme som sitter i Volkswagen Polo i dag, nemlig en tresylindret 1,2-liter med 75 hestekrefter. Bensinmotoren vil også være tresylindret, men bare romme 1,0 liter.

Artikkelen fortsetter under annonsenCO2-utslippene for dieselbilen skal i følge ryktene ligger under 80 gram, mens bensinbilen holder seg under 100 gram.

Billige

For norske kjøpere betyr disse tallene lave avgifter og vi går ut i fra at bilene får gunstige innstegspriser. Dermed blir de i stand til å konkurrere mot Toyota Aygo og IQ, Peugeot 107 og Smart Fortwo for å nevne noen.

Med de populære merkenavnene til Volkswagen og Skoda i Norge, er det jo mulig at flere får øynene opp for denne bilklassen.

Både Lupo og Joyster skal etter sigende være klare for markedet tidlig i 2012. Det betyr at de nok vises frem på Genève-utstillingen på våren eller i Frankfurt på høsten neste år.