VW Marine: Endelig

DÜSSELDORF (DinSide Båt): Volkswagen Marine er tungt representert på Boot 2001. Men ennå har ikke en eneste motor blitt sluppet på markedet.

Men lanseringen nærmer seg raskt. Den 1. juni i år vil fem av totalt åtte motorer bli sluppet. Det dreier seg da om innenbordsmotorene TDI 150-5, TDI 120-5, TDI 100-5, SDI 75-5 og SDI 55-5. Ytterligere tre fire-sylindere vil lanseres sommeren 2002.

Bilmotorer

Båtfolket kan derfor til sommeren glede seg over at moderne motorteknologi fra bilbransjen endelig blir tilgjengelig også for dem. Og moderne motorteknologi er etterlengtet på sjøen. For mens bilprodusenter stadig har måttet tenke nytt på grunn av konkurranse og miljøkrav, har maritime motorprodusenter stort sett fått seile i sin egen sjø.

Et av argumentene for manglende innovasjon innen utviklingen av båtmotorer har vært at teknisk avanserte bilmotorer ikke vil tåle et tøft liv i saltvann og høyt turtall. Volkswagen mener dette ikke er riktig, og har derfor utviklet de åtte motorene på grunnlag av moderne bilmotorer.

Lang skryteliste

Resultatet er ifølge Volkswagen ikke småtteri: Motorene er mindre, lettere og mer kompakte enn dagens. Dette gir blant annet bedre plassutnyttelse. Motorene vil også få høy effekt i forhold til volum, og et høyt dreiemoment. Et lavere forbruk gir både bedre rekkevidde og et renere miljø. Minimal motorvibrasjon skal gi roligere gange og økt komfort. Til slutt skryter tyskerne av lange serviceintervaller. Olje og oljefilter skal du faktisk skifte selv. Det gjøres ved å trykke på en knapp. Trolig klarer de fleste dette.

150-HESTER: Til sommeren har du kanskje denne motoren i båten
150-HESTER: Til sommeren har du kanskje denne motoren i båten Vis mer

Til Norge

Volkswagen har valgt å distribuere de nye båtmotorene gjennom sitt nåværende distribusjonsnett for bil. Den norske Volkswagen-importøren bekrefter at også de er interessert i de nye båtmotorene. Det er imidlertid ikke klart når den første motoren kommer til Norge.

Relaterte artikler

  • Med folkevogn til sjøs
  • Tilbake til Boot 2001