Porsche Boxster er en av de helt nye modellene som ble avduket under Volkswagen-konsernets Group Night i Genève. Foto: Fred Magne Skillebæk
Porsche Boxster er en av de helt nye modellene som ble avduket under Volkswagen-konsernets Group Night i Genève. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

VW-konsernet viser nytt og mindre nytt

Som vanlig står VW-gruppen for det største showet.

I forkant av bilutstillingene, og særlig i Frankfurt og i Genève, organiserer Volkswagen-konsernet noe de kaller Group Night, der de stolt viser frem det nyeste fra alle de bilmerkene de nå kontrollerer, foruten Volkswagen altså Audi, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, Lamborghini og Porsche.

Verdensmester-ambisjoner

Med andre ord kan det bli noe helt annet en det man forestiller seg når man hører merkenavnet "Volkswagen", for nå er VW-konsernet så uendelig mye mer.

Og de har satt seg som mål å bli verdens største bilprodusent senest i 2018. (Det kan se ut som om det vil skje lenge før det.)

Riktig spektakulært var det altså duket for å bli da den store kvelden kom, mandag 5. mars.

Kjempe-arrangement

I kjølvannet av kåringen av Årets bil like før, og kvelden før Genève-messens første pressedag, kom altså konsernet med de nyhetene vi lister opp nedenfor, og som for de viktigste modellenes vedkommende, blir omtalt i egne artikler. Over 1.000 journalister var til stede, deriblant DinSides utsendte. Her er stemningsrapporten:


Nyhetene som ble vist var disse:

Nye Audi A3, Bugatti Vitesse, VW Amarok Concept, Porsche Boxster, Skoda Citigo, som vi alt har kjørt, en konseptbil fra Giugiaro, VW Cross Coupé, Lamborghini Aventador Jota, Seat Toledo Concept og Bentley EXP 9F.

Artikkelen fortsetter under annonsen