VW Jetta 1.8 1986: Startvansker

Bilmerke: VW
Modell: Jetta
Motor: 1,8
Årsmodell: 1986
Kilometerstand: 210.000

Problem: Vanskelig å starte
Jeg pleier vanligvis å fylle bensin når tanken er litt under halvfull, så kondens skulle vel ikke være største problemet. Problemet er det at den er veldig vanskelig å starte. Spesielt nå om vinteren, men også om sommeren. Om sommeren "starter" bilen, men dør ut etter noen sekunder. Dette skjer rundt 3 ganger før jeg får ordentlig start på den. Om vinteren må jeg starte opp rundt 6 ganger før den vil starte ordentlig, bruker jeg motorvarmer starter den på 2 forsøk. Hvis bilen har vært kjørt rundt en stund og jeg stopper og skal ut å kjøre igjen senere (innen en halvtime/time), starter den på første forsøk. Hva kan feilen her være? Har ikke så stort budsjett og heller ikke noen særlig kunnskap om biler...

Et annet problem er hvis jeg lar bilen stå i en uke, eller bare en helg om vinteren og skal prøve å starte den, motorvarmer har da stått på i noen timer, så vil den ikke starte i det hele tatt. Det samme skjer hvis jeg skal prøve å starte den senere samme dag. Pleier vanligvis å måtte vente til neste dag før det går, da kan det hende den starter på første forsøk plutselig. Henger disse to problemene sammen på en måte? Finnes det måter jeg kan fikse dette på uten for mye utstyr og kunnskap?

Svar: Her trengs nok en "verktøy på boks" for å myke opp deler på forgasser. Jeg ville nok sett på den delen som heter akselerasjonspumpa på forgasseren først da jeg i mange tilfeller har sett at denne er fastirret i forgasserhuset. Da vil ikke denne kunne gi en dusj med bensin når gasspedalen trås ned for å aktivere choken. Den andre tingen er om selve chokesystemet virker og om spjeldet legger seg på ved kald motor, her kan det være fastrustede deler eller defekter i selve chokespjeldhuset. Dette kan du sjekke ved å tråkke på gassen ved kald motor å kikke ned i forgassertoppen. Ellers så kan det være så mye dritt i forgasserens flottørkammer at dyser ikke klarer å levere nok bensin ved kald motor. Eller det kan rett og slett være tenningsproblemer som gjør at det ikke er gnist ifra coil ved kald motor? Lykke til.