VW: Ingen gavekort i Europa

I USA får berørte kunder gavekort på tilsammen 1000 dollar, i tillegg til fri veiassistanse i 3 år. I Europa løses saken på en annen måte.

<B>FORSKJELLSBEHANDLING?</B> Hvorfor får amerikanske kunder gavekort og ikke de norske? Foto: DPA
FORSKJELLSBEHANDLING? Hvorfor får amerikanske kunder gavekort og ikke de norske? Foto: DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dieselskandalen går stadig nye veier, og nå meldes det fra VW i USA at de ønsker å tilby kundene av berørte biler en kompensasjon for å hente tilbake noe av lojaliteten.

Tilbudet er et slags gavekort på 500 USD til fritt bruk hvor som helst, i tillegg til et gavekort på 500 USD for bruk på et verksted eller en butikk tilknyttet VW. Som om ikke det var nok får alle kunder av berørte biler 3 års gratis veiassistanse, for å skape trygghet rundt bilenes driftssikkerhet.

Med hva med Europa?

Er dieselgate en del av et bransjeproblem?

Ingen utbetalinger

Det legges ikke opp til noen utbetalinger fra VW i Europa, etter hva den norske importøren kjenner til.

- I de europeiske landene er det fullt fokus på de tekniske løsninger som skal utbedre feilen med EA 189-dieselmotorene. Vi forutsetter at disse løsningene setter bilene i den stand eierne ble forespeilet da de kjøpte dem, forteller Anita Svanes fra Harald A. Møller AS.

Hun legger til at store forskjeller i lovgivningen kan være årsaken til at man har valgt en annen tilnærming i USA enn hva som gjøres i Europa.

Spørsmål og svar om VW-saken

Ingen forpliktelser

De amerikanske kundene som er berørt vil få gavekortene uten at det følger andre forpliktelser. Det bekreftes også på www.vwdieselinfo.com at kundene heller ikke sier fra seg retten til videre rettslige tiltak mot VW.

Dette er med andre ord en ren goodwill fra VW, i håp om å blidgjøre kundene nok til å opprettholde et godt forhold.