VW Golf SUV på vintertest

Det ser ut som det går fremover med de nye SUV-modellene til VW. På disse bildene kan man se noe som ligner på en høy og folkelig firehjulstrekker, men den har bare forhjulstrekk.

Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer

VW Golf SUV på vintertest

  1. Store bilder
Foto: "Roansa".
Foto: "Roansa". Vis mer


Konkurrentene i denne klassen, som for eksempel Toyota Rav4, Honda CR-V og Suzuki Grand Vitara selger svært godt, og Volkwagen har ikke vært med i dette segmentet i det hele tatt. Vi regner derimot med at disse bildene avslører at den tiden snart er forbi. Bilen på bildene er en Cross-variant av Golf Plus. Derimot er det lenge til Volkswagen vil konkurrere med firehjulsdrift i denne klasssen.

Forhjulstrekk

Golf Plus Cross kommer antagelig til høsten og er en høy og tøff variant av Golf Plus, akkurat som det finnes en Cross-modell av Polo. Begge disse modellene vil være uten firehjulsdrift. Videre høsten 2007 vil antagelig Volkswagen lansere en liten SUV-modell, en Touareg junior med firehjulsdrift. Mest sannsylig vil denne bilen hete Beduin. Volkswagen har allerede registrert dette varemerket. Etter det igjen kommer det en gatevariant av Concept A som enda ikke har fått noe navn.

Motorer

De nye modellene med firehjulsdrift vil være utstyrt med Haldex-kobling, som også brukes på en rekke Volkswagen- og Audi-modeller allerede. På motorfronten vil de antagelig bli tilgjengelig med de samme motorene som befinner seg i systemet i dag. 1,9 Tdi og 2,0 Tdi med henholdsvis 105 og 140 hestekrefter og 2.0 FSi med 150 hestekrefter vil nok bli basismotorene. DSG-girkasse kan også bli aktuelt i disse bilene. Andre motorer som GTI-motor med 200 hestekrefter og V6-motor med 250 hestekrefter vil bli for drømmere.

Vi forvneter Golf Plus Cross mot slutten av året, første firehjulstrekker (Beduin?) mot slutten av 2007 og Concept A etter det.

Store spionbilder av den nye Golf Plus Cross finner du her.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder