VW Golf Cross: Så lekket nyheten ut...
VW Golf Cross: Så lekket nyheten ut...Vis mer

VW Golf Cross kommer på torsdag

Da kan vi bekrefte at VW Golf Cross kommer. Cross er basert på Golf Plus, men er høyere og har fått et røffere design. Bilen kommer etter alt å dømme i fire motorversjoner, to bensin og to diesel. Dessverre må vi vente på firehjulsdrift.

Det er en etablert trend at informasjonen om nye bilmodeller dryppes ut i små porsjoner - såkalte teasere, eller appetittvekkere på norsk - og gjerne i langdrag. Men denne gang tror vi informasjonsavdelingen hos Harald A. Møller på at det ganske enkelt skyldes en tastefeil.

Fra pressemeldingen

Den ferdigskrevne pressemeldingen, som først skal publiseres på torsdag (når bilen er avduket på Parismessen regner vi med), lå altså mandag ettermiddag ute til allmenn beskuelse. Dessverre slo det oss ikke at dette var verdt å skrive ut. Og da vi igjen skulle lese saken, var den tatt av plakaten. Det følgende er altså basert på hukommelsen;
* Golf Cross er basert på den høye Golf Plus, men hevet ytterligere 20 millimeter for ekstra bakkeklaring og en røffere utstråling.
* Den kan ved introduksjonen leveres med to forskjellige bensinmotorer. En 1,6-liter med 102 hester, samt en 140-hesters utgave av den flotte, nye 1,4-literen med både turbo og kompressor.
* Den kommer også med to forskjellige dieselalternativer. En 1,9-liter med 105 hester, og en toliter med 140 hester.
* Pressemeldingen nevnte intet om firehjulsdrift.

Cross-strategien

Cross = ung og aktiv livsstil Vis mer


Og bildet viser det vi venter oss; en høyere Golf Plus med robuste hjulbuebeskyttere, spesiell offroadinspirert front og ditto hekkløsing. Bildesettingen er sydlige sanddyner og en hunk av en surfer som kommer ruslende inn med solgangsbrisen. Kollega Knut Moberg skrev følgende om VWs crossfilosofi da han kom tilbake fra lanseringen av lillesøster Polo Cross;
”Volkswagen har lagt en egen "Cross-strategi", med formål å underbygge og forsterke VWs livsstilsorienterte merkeverdier. Cross etableres som egen utstyrslinje på de fleste modellene: Fox Cross, Polo Cross, Golf Cross og... Touran Adventure. Se for deg unge mennesker med aktiv livsstil som bor på den franske rivieraen. På våren kan de stå på ski i Alpene om morgenen. Og etter lunsj kjøre ned igjen og ta seg en dukkert i Middelhavet.”

Cirka 25.000 kroner ekstra?

Bilde som er lekket tidligere. Faximile fra italienske autoblogg. Vis mer


Vårt anslag er et prispåslag på rundt 25.000 kroner for ”Cross-pakken”. Dette er basert på tilsvarende prisforskjeller mellom vanlig Polo og Polo Cross. I dag koster en Golf Plus i rimeligste utstyrsvariant med 1,6 liters bensinmotor og 102 hester 250.000 kroner. Tilsvarende koster en 1,9 liter 90 hesters dieselutgave 270.000 kroner.

Dermed må du antagelig ut med henholdsvis 275.000 og 300.000 kroner om du vil kjøre Golf Cross i vinter. Men husk at den, selv om den ser ut som en mini-SUV, etter alt å dømme ikke kommer med firehjulsdrift med det første.

  • Siste spionbildesak på Golf Cross.
  • DinSide-test av lillesøster Polo Cross.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder