VW Golf 1.6 1999: Kostnad på diverse feil

Bilmerke: VW
Modell: Golf
Motor: 1.6 bensinmotor Highline
Årsmodell: 1999
Kilometerstand: 209.000

Problem: Hei! Jeg vurderer å kjøpe denne bilen. Hadde den på en NAF kjøpstest i går hvor det ble avdekket en del feil:
- Ulyd fra hjuloppheng foran (venstre) Mulig noe galt med hjullager.
- Ulyd fra motor (skranglelyd) På NAF testen kunne de ikke si noe særlig hva det kunne være, men han antydet noe med katalysatoren...
- Bryter for speiljustering virker ikke
- Noe galt med spenning i venstre bakdør slik at den noen ganger ikke åpnes av sentrallåsen
- 2 av dekkene må byttes umiddelbart
Jeg har mulighet til å kjøpe denne bilen for 60000 inkl årsavgift.
Jeg er selvfølgelig litt bekymret for denne motorlyden, men samtidig vet jeg ikke om jeg vil ut med 10.000 for å finne ut av det. Jeg fikk et prisoverslag fra et merkeverksted og de anslo det ville komme på ca 18 000 å utbedre dette (inkl bytte av katalysator og service) I tillegg fikk jeg beskjed tilbake at de ikke kunne se at registerreima var byttet. Hvis den er byttet, ville dette ligget i noe register? Eieren sa at den var byttet ved 120.000 km. Høres dette ut som et godt kjøp for deg?

Svar: Bilen er nok bra den og skal du koste på den nesten 20000 i tillegg til de 60000 så har du jo en bil til 80000 som fortsatt er billig etter hva jeg kan finne ut av på nettet. Katalysatoren trenger ikke være defekt, men mye kan tyde på det. Registerreima er nok registrert skiftet på et bilverksted så du må bare finne ut hvilket og det burde ikke være så vanskelig. Ingen biler er feilfrie og da må du nesten regne med noen feil, i hvert fall på en bil som er kjørt over 200 tusen.