VW Golf 1,6 1988: Jukser og mister kraft

Bilmerke: VW
Modell: Golf
Motor: 1.6 bensinmotor
Årsmodell: 1988
Kilometerstand: 140.000km

Problem: Jukser og mister kraft.
Motor går helt greit, for plutselig etter 3 - 4 mil å jukse og deretter miste kraften. Den går kun med gassen helt i bunn og stopper med en gang en slipper opp gass. Det virker som den ikke får bensin. Bilen vil ikke starte igjen før etter 5 - 10 min. Da er alt i orden igjen. Dette har nå skjedd 5-6 ganger og er svært frustrerende.

Jeg har sjekket bensintank, filtre og pumpe, men finner ikke årsaken. Trodde en stund det var vakuum på tanken men tanklokk virker OK.

Har snakket med en som har samme problem med sin Golf, som sier dette er et kjent problem. Jeg ønsker å finne årsaken og er derfor på jakt etter tips.

Svar: Det kan virke som om det er vann i flottørkammeret i forgasseren eller noe som tetter dysene. I så fall må du rense opp i forgasseren, og det bør du være forsiktig med så du ikke ødelegger noe. Jeg ville nok sjekket om fordelerlokk og rotor er i orden og om coilen eller fordelerens føler virker som den skal når problemet er til stede. Noen motorer er også svært følsomme for vær og temperaturer (ising) og da er det viktig å sjekke om slange for varm luft fra eksos er på og at vakuumslanger som styrer dette er i orden.

Artikkelen fortsetter under annonsen