VW EOS vist i Frankfurt

Volkswagen hekter seg på trenden med platetak-kabrioleter med en bil som sannsynligvis blir blant de største i klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: VW EOS vist i Frankfurt

VW EOS vist i Frankfurt

  1. Store bilder
image: VW EOS vist i Frankfurt


Og selv om Volkswagen understreker slektskapet til Passat, kan bilen like gjerne sees på som arvtakeren til Golf-kabriolet. Golf og nye Passat deler svært mange komponenter. Likevel antyder vektleggingen av slektskapet til Passat at Volkswagen Eos blir en stor kupekabriolet.

Eos

Eos er den greske gudinnen som kommer med morgengryet, dagens første lysglimt. Romerne og også vi er mer vant til navnet Aurora, men Volkswagen Aurora klinger vel ikke like godt. Dessuten er det et gresk mytologi-tema i Volkswagens navnepolitikk, luksusbilen Phaeton henter også navnet sitt fra den greske mytologien.

Takløsning

Volkswagen har i likhet med en del andre valgt platetak. Det åpnes og lukkes helt automatisk på 25 sekunder. Taket har også integrert soltak slik at sol også kan nytes på litt kaldere dager enn de varmeste sommerdagene.

Cruising og sprekere

Bortsett fra navnet har det ikke dukket opp annen informasjon enn at motorprogrammet skal være fra Passat og innholde motorer som yter fra 115 til 250 hestekrefter. Det er kjente motorer som starter med en 1,6-liter med 115 hestekrefter og en 2-liter med 150. Turbomotoren yter 200 hestekrefter og på topp ruver en V6-motor med 250 hestekrefter. Dieselmotor med 140 hestekrefter skal også leveres. Girkasser og firehjulsdrift kommer det mer informasjon om senere.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!