VW e-Golf med varmepumpe: Kommer i januar

Etter flere utsettelser ser det ut som om utfordringene er løst.

e-Golf er ventet å bli neste års storselger på elbilfronten. VW skal alene selge 10.000 biler.  Foto: VW
e-Golf er ventet å bli neste års storselger på elbilfronten. VW skal alene selge 10.000 biler. Foto: VW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at 1.200 biler ble bestilt på 3,5 time, blir det ingen overraskelse om VW e-Golf blir en av de mest solgte elbilene her til lands. Men rett etter drømmestarten, startet også problemene.

Svært mange av bilene har nemlig blitt holdt igjen på fabrikken i Tyskland.

Utfordringene har ligget i programmeringen av de installerte varmepumpene, for de kundene som bestilt bilen med dette ekstrautstyret.

Bilene ble opprinnelig satt i produksjon i uke 37. Så ble de holdt tilbake til uke 45 for å gjennomgås ytterligere, og denne forsinkelsen forplanter seg helt fram til uke 51.

Bilene kommer i januar

- Bilene skal omprogrammeres frem til uke 51, men deretter blir de altså sendt til Norge, bekrefter idag produktsjef Jan Tore Kopperud til Dinside.

I praksis vil de si at de første bilene vil bli levert til norske kunder i løpet av januar 2015.

LES TEST AV VW e-GOLF

Han legger til at VW valgte å heller holde bilene tilbake, for på den måten å slippe tilbakekalling i ettertid.

UTFORDRINGEN: Det er programmeringen av varmepumpene som er årsaken til forsinkelsene. Nå skal problemet være løst.  Foto: VW
UTFORDRINGEN: Det er programmeringen av varmepumpene som er årsaken til forsinkelsene. Nå skal problemet være løst. Foto: VW Vis mer


Hvorfor?

En varmepumpe til e-Golf står på listen over ekstrautstyr, og kan i praksis utgjøre en forskjell på 20 prosent i rekkevidde. Derfor er det mange norske kunder som har bestilt bilen med varmepumpe, en løsning som ikke kan ettermonteres.

Tillegget i prisen for varmepumpen er 6.500 kroner, men dette utstyret antas å få stor betydning den dagen bilen skal selges igjen.