VW: Dopet Beetle i produksjon?

VW viste "studien" Beetle RSi i Genève i år. Nå har vi fått på plass noen flere tekniske data om bilen -- og vi spør bare: Når kommer denne bilen på veien?

VW: Dopet Beetle i produksjon?


VW viste nemlig konseptet første gang i Detroit i fjor (Lenk til vår Detroitomtale av Beetle RSi), og en ny versjon (med enda større hekkspoiler) ble vist under årets Genève-utstilling. Omkvedet da var at "VW undersøker mulighetene for å sette denne bilen i produksjon i et lite volum".

Joda. Og et eller annet bør de kanskje gjøre for å få opp interessen for Beetle igjen?

Basert på motorsport

Beetle RSi er basert på bilen som brukes i merkebilcupen "New Beetle Cup" på kontinentet. Men den er selvfølgelig noe mer komfortabel: bøttesetene er i alcantaraskinn og det er ikke spart på karbon og aluminium rundt førerplassen for at bilen skal få et eksklusivt og sportslig preg.

Motoren er en 3,2-liters V6-motor, som er basert på VW-gruppens 2,8-liter. Men noen ekstrem trimming er det ikke snakk om, motoren yter 225 hk/317 Nm. Det skulle likevel holde for de fleste, akselerasjonen fra 0 - 100 km/t er oppgitt til 6,4 sekunder. Og da skal du ha i mente at bilen er utstyrt med VW's firehjulstrekk 4Motion og en 6-trinss manuell girkasse.

Bredere, lavere

Selv om man aner at det ligger en New Beetle i bunn av denne konstruksjonen, er det gjort omfattende endringer på RSi. Blant annet er den 8 cm bredere enn normalversjonen, den har en kjempediger hekkspoiler og noen av de feteste gatedekkene som kan tas i bruk på en bil i denne størrelsen: 235/40 ZR 18.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beetle RSi har også en frontspoiler og et større luftinntak, som er hentet direkte fra racingversjonen i Beetle-cup.