VW Caravelle 1.9 1989: Motoren stopper etter 50 meter

Bilmerke: VW
Modell: Caravelle
Motor: 1,9 bensinmotor
Årsmodell: 1989
Kilometerstand: 190.000

Problem: Motoren stopper etter 50 meter.
Bilen vår er ganske merkelig, den starter fint og kjører en liten stund så plutselig gir ikke gasspedalen noe respons og motoren dør. Den kjører ca 50 meter, så dør den, og slik gjentar det seg gang på gang. Vi har skiftet bensintank, bensinfilter og skiftet bensinledninger og pakninger som var slitt, men uten at det har hjulpet. Hvor kan feilen ligge? Det virker som den ikke har jevn bensintilførsel. Når vi kobler en bensinkanne til forgasseren kjører den perfekt.

Vi har prøvd det meste nå, uten at det har hjulpet. bl.a. kontrollert om bensintanken er riktig koblet. Den kjører et stykke på høyt turtall, men skifter vi gir så følger samme mønster. Kan det være bensinpumpen ikke pumper jevnt eller noe? For den stopper på rett vei også.

Svar: Du må ha et problem med bensintilførselen, ikke tvil om det. Skifter du bensinpumpa så er kanskje problemet borte. Men det er også muligheter for at det er hull på et bensinrør og da klarer ikke pumpa å suge bensinen skikkelig frem til forgasseren. Eller en knekk på en slange eller smuss som tetter i tanken slik at bensinen stopper opp. Dersom det er forgasser på bilen kan flottørkammeret være fullt av dritt eller vann slik at dyser tettes igjen. Du må også sjekke om flottøren er korrekt innstilt slik at motoren får nok bensin.

Artikkelen fortsetter under annonsen