VW Beetle Cab til Los Angeles

Sommeren er på hell, men ikke over alt. I LA kapper VW taket på nye Beetle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren er snart over, og kulda er mer fremtredende enn varmen. Det hindrer ikke bilprodusentene i å lansere nye kabrioleter, for det finnes flere steder hvor vinteren ikke setter spor i det hele tatt. Et av disse stedene er Los Angeles, byen som snart skal huse en av de virkelig store bilutstillingene. Der skal blant annet den nye Beetle Cabriolet lanseres, men VW har gitt oss bildene allerede nå.

Ingen overraskelser

Det har vært soleklart i lang tid hvordan den nye Beetle Cabriolet ville se ut. Ikke det at vi har sett den, men designen på kupeen levnet ingen tvil om hvor skulderlinjen på den fremtidige kabrioleten ville gå. Dermed var det lett å se for seg den takløse versjonen som kommer på markedet i 2013.

Prøvekjørt: VW Golf Cabriolet

Lik form

I tillegg til lik kropp fra skulderlinjen og ned, så har VW også valgt å gi Beetle Cabriolet eksakt samme form som kupeen når den har taket på. Med taket av ligger det stuet ned bak nakkeputene i baksetet, og så flatt og langt ned at det knapt stikker opp av bilen. Dette sikrer fortsatt god sikt bakover.

Se flere bilder av kabrioleten:


Fire millisekunder

Taket opereres med et tastetrykk, og VW forteller at du må vente kun ti sekunder på å gå fra fullstendig takløst, til å ha hele taket på plass. Skulle du være uheldig å velte med nye Beetle cabriolet, så har VW implementert et sett pop-up bøyler som på fire millisekunder gir deg beskyttelse under velten.

Frister det mer med en Beetle R?

Tre motoralternativer

Foreløpig er tre motoralternativer skissert for bilen. I USA vil den bli å få med en 2,5-liters motor på 170 hk, en motor som ikke kommer til Europa. I tillegg vil den få en 2-liters turboladet bensinmotor på 200 hk. Siste alternativ er en 2-liters turbodiesel på 140 hk. I Europa er det sannsynlig at vi også får på plass en mindre bensinmotor enn 200-hesteren. Av girkasser vil det bli mulig å velge mellom både manuell- og DSG-kassene.

Les også: Dette er nye Beetle Coupè

Poppis der borte

At bilen lanseres i USA kommer ikke som noen bombe, ettersom amerikanerne har trykket Beetle hardere til sitt bryst enn hva tilfellet er i Europa. Spesielt når det gjelder de takløse versjonene. Priser er naturlig nok ikke klare, verken for det amerikanske eller vårt marked.
Les også:
GTI også som kabriolet