VV: Folkevogn fra Honda?

Honda har introdusert VV, en hybridbil med kombinasjon av elektrisk drift og bensinmotor. Men dette er ikke bare et konsept, den er nær produksjon, lover Honda.

Og en produksjonsklar modell av Honda VV skal være klar allerede i løpet av året, sa talsmenn for Honda i Detroit i dag. Bilen kan kjøre 30 kilometer per liter drivstoff når man benytter seg av hybrid-drift .

I likhet med andre konsepter av denne typen, blant annet fra Citroën, Toyota og Chrysler, lades batteriene til elektromotoren under oppbremsing, eller under rulling i nedoverbakke. Bensinmotoren er en enliters magermotor med Hondas VTEC-teknologi, og det blir i så tilfelle første gang man ser en så liten motor med variable ventiltider – i en bil.

Toyota vs. Honda

I Honda VV er flere komponenter i karosseri og chassi laget av aluminium, og bilen veier alt i alt mindre enn 1000 kilo, selv om den er fullstappet med moderne, elektrisk komfort- og sikkerhetsutstyr som ABS, klimaanlegg, elektrisk servostyring, to kollisjonsputer, digitalt instrumentpanel og startsperre.

Så får vi se, da – hvem som tilslutt vinner kappløpet. Toyota med sin Prius, eller Honda med sin VV.