VV: Folkevogn fra Honda?

Honda har introdusert VV, en hybridbil med kombinasjon av elektrisk drift og bensinmotor. Men dette er ikke bare et konsept, den er nær produksjon, lover Honda.

VV: Folkevogn fra Honda?

Og en produksjonsklar modell av Honda VV skal være klar allerede i løpet av året, sa talsmenn for Honda i Detroit i dag. Bilen kan kjøre 30 kilometer per liter drivstoff når man benytter seg av hybrid-drift .

I likhet med andre konsepter av denne typen, blant annet fra Citroën, Toyota og Chrysler, lades batteriene til elektromotoren under oppbremsing, eller under rulling i nedoverbakke. Bensinmotoren er en enliters magermotor med Hondas VTEC-teknologi, og det blir i så tilfelle første gang man ser en så liten motor med variable ventiltider – i en bil.

Toyota vs. Honda

VV: Folkevogn fra Honda?

I Honda VV er flere komponenter i karosseri og chassi laget av aluminium, og bilen veier alt i alt mindre enn 1000 kilo, selv om den er fullstappet med moderne, elektrisk komfort- og sikkerhetsutstyr som ABS, klimaanlegg, elektrisk servostyring, to kollisjonsputer, digitalt instrumentpanel og startsperre.

Så får vi se, da – hvem som tilslutt vinner kappløpet. Toyota med sin Prius, eller Honda med sin VV.