Vurdering kjøreegenskaper/motor/ytelse

Samtlige biler i testen har 1,8-liters motor, men her slutter også likhetene.

For det er et stort spenn mellom Berlingos 90 hk og Space Stars 122. Så er da også Citroëns motor en gammel og velkjent konstruksjon, mens motorene i Opel Zafira og Mitsubishi Space Star representerer noe av det mest moderne og effektive som finnes på dagens marked.

Motorytelsene gjenspeiles i bilenes akselerasjon og seigdragningsevne -- Berlingoen må du geare relativt hyppig, mens Space Star er så sterk og fleksibel at det ikke byr på problemer å legge bilen i 5. gear ved 50 km/t på flat mark.

...men kjører bra

Forskjellene i kjøreegenskaper er minst like store, men la det med en gang være sagt at ingen av disse bilene byr på dårlige kjøreegenskaper. Oepl Zafira har sin styrke på dette området, den har en presis styring, kvikk respons og er svært forutsigbar og sikker -- og har svært effektive bremser.

Det har også Space Star, her savner vi imidlertid litt mer kontakt med forhjulene, tilbakemeldingen fra styringen er ikke den aller beste.

Det samme kan sies om Berlingo, som til tross for svært sikre kjøreegenskaper oppfates som nokså tung i kritiske manøvre.

Mazden har også svært gode kjøreegenskaper, men begynner å krenge mye når det blir kritisk -- i likhet med Berlingoen. Men vi understreker at dette ikke innebærer at bilene har dårlige kjøreegenskaper!

Selv om bilene oppleves som nokså forskjellige på veien, har de alle sine fordeler og ulemper, men til syvende og sist ble det ytelse som avgjorde duellen. Sikre kjøreegenskaper innebærer blant annet også at forbikjøringer skal kunne skje så raskt og trygt som overhode mulig...

Vår rangering:

1. Opel Zafira
2. Mitsubishi Space Star
3. Mazda Premacy
4. Citroën Berlingo