Vraker du bilen innen 30. juni får du tilbakebetalt halve årsavgiften for 2013. Foto: COLOURBOX.COM
Vraker du bilen innen 30. juni får du tilbakebetalt halve årsavgiften for 2013. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer

Vurderer du å vrake bilen?

Da bør du gjøre det før juni er over.

Publisert
Sist oppdatert

Sitter du på en gammel bil som du vurderer å vrake? Da lønner deg seg å gjøre dette før sommeren er over oss.

Nærmere bestemt bør det gjøres innen 30. juni.

>> Gjør-det-selv-tabbe gir fem stopp om dagen

Får tilbake 1712,50 kroner

Vraker du bilen din innen denne datoen får du nemlig tilbakebetalt halve årsavgiften for 2013. I tillegg får du utbetalt en vrakpant på 2.500 kroner. Selv om vrakpanten settes opp med 500 kroner fra 1. juli, slik regjeringen varslet da de la fram sitt reviderte nasjonalbudsjett nylig, lønner deg seg altså å vrake bilen før dette skjer.

Er du eier av en bensinbil eller dieselbil med fabrikkmontert partikkelfilter får du tilbakebetalt 1.470 kroner, mens eiere av en dieselbil uten fabrikkmontert partikkelfilter får tilbake 1712,50 kroner av årsavgiften.

– Særlig de som sitter med en gammel dieselbil kan få igjen en pen sum ved å holde denne fristen, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Les også: Husk å sjekke dette på de nye dekkene

Tilbakebetalingen skjer automatisk

Ifølge Tollvesenets nettsider skjer tilbakebetalingen av halve årsavgiften automatisk til sist registrerte eier eller ny eier etter gyldig salgsmelding. Vær obs på at de presiserer at automatisk refusjon forutsetter at årsavgiften ble betalt ved forfall, som var 20. mars i år.

Dessuten er det et krav at bilopphuggeriet er tilknyttet det offentlige vrakpantsystemet. Det er også et krav at kjøretøyet faktisk blir vraket, salg av bilen som delebil til bilopphuggeri teller eksempelvis ikke.

Er bilen din derimot såpass holdbar at den takler noen måneder til på veien? Venter du med å vrake bilen til neste år, er fristen for å unngå årsavgift for 2014 20. mars. Da vil du altså få 3.000 kroner i vrakpant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer