Vrakpanten øker til 2.000 kroner

Etter å ha stått stille siden 1998, skal vrakpanten øke fra 1.500 til 2.000 kroner.

<strong>Endelig øker vrakpanten, men er økningen stor nok? Foto:</strong> Colourbox.com
Endelig øker vrakpanten, men er økningen stor nok? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vrakpanten har lenge vært lav i Norge, noe kritikerne har hevdet er en sterkt medvirkende årsak til at gamle bilvrak fortsatt humper rundt på norske veier.

Nå vil imidlertid regjeringen øke vrakpanten til 2.000 kroner.

Har stått stille lenge

I praksis har den statlige vrakpanten stått fast siden 1998. Den har heller ikke blitt prisregulert, da ville den i så fall ha ligget på rundt 2.500 kroner i dag. Vi må faktisk tilbake til 1996 for å finne en høyere sats, men den gjaldt da kun en i begrenset periode, noe bransjen ikke var fornøyd med:

- I 1996 var vrakpanten 6.000 kroner i en begrenset periode, sa Erik Andresen fra Autoretur AS til DinSide. Men det fungerte ikke helt etter planen: - Å øke vrakpanten til 6.000 kroner gjorde at mange leverte inn bilen akkurat da, men etterpå stoppet det igjen opp.

Og mens politikerne ikke har fulgt opp, så har bransjen tatt tak: Tidligere i år valgte nemlig Autoretur AS, som altså er eid av bilimportørene, å gi 1.000 kroner ekstra i vrakpant for biler fra 1991 eller eldre, men da kun i uke 39 til 43.

Alt om Statsbudsjettet 2012 får du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer