Elbiler fra Volvo

Volvos SUV-er blir elbiler

Nå har Volvo annonsert sine kommende elbiler.

BLIR HELELELTRISK: SUV-en Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Nå skal den også bli elbil. Foto: Produsenten
BLIR HELELELTRISK: SUV-en Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Nå skal den også bli elbil. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«SUV-ene XC40 og XC90 skal bli elbiler». Det bekrefter Volvo, ifølge den britiske nettsiden Autocar. Nyheten ble sluppet i forbindelse med lanseringen av helt nye Volvo S60, en bil som også har kvittet seg helt med dieselmotoren.

Det svenske merket har vært tydelig på at alle deres nye modeller skal være elektrifiserte. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis elektrisk, som på norsk, men gjerne med hybridmotor - ladbar eller ei.

Årets Bil blir elektrisk

Volvo-konsernets første elbil vil imidlertid ikke bli en SUV. Først kommer Polestar 2, som ifølge Volvo skal bli en direkte konkurrent til Tesla Model 3. Denne skal lanseres allerede neste år. Da skal også Elon Musks «Folke-Tesla» være klar for Norge.

Så kommer XC40, den første elbilen med Volvo-logo. Den nyheten kom forøvrig allerede under lanseringen av den lille SUV-en i 2017. XC40 ble kåret til Årets Bil i Europa i år, selv uten elmotor.

I februar lanserte imidlertid Volvo konseptbilen 40.2, som deres neste elbil skal være basert på. Svenske og internasjonale medier har kalt bilen for neste generasjon V40. Sjefen for forskning og utvikling hos Volvo Cars, Henrik Green, uttalte da at den kommende el-kombien skal ha en rekkevidde fra fulladet på cirka 50 mil.

- Det er ikke lenger en hemmelighet at den første helelektriske Volvo er på vei, med XC40. Den kommer ikke lenge etter Polestar 2. XC40 kommer først, så følger vi på steg for steg innenfor modellene våre, sier designsjef Thomas Ingenlath i Volvo nå, ifølge Autocar.

Siden skal følgelig den største Volvo-modellen, XC90, bli elbil. XC90s bestselgende motor i Norge har i et par år vært ladehybriden T8.

Ingen nye modeller

Ifølge Ingenlath vil ikke Volvo utvikle nye modeller for fullelektrisk satsning.

- Dette er planen for å elektrifisere Volvos biler. Vi kommer ikke til å lage nye produkter utenom hybridene våre. Den elektriske drivlinjen blir introdusert til den eksisterende porteføljen, sier designsjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!